Κουβέλης στον Realfm 97,8: Η έρευνα για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα πρέπει να ολοκληρωθεί – Η ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών δεν θα διευρυνθεί

“Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι οδυνηρό, ένας νέος άνθρωπος χάθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες επί του παρόντος συνθήκες και η έρευνα πρέπει να ολοκληρωθεί”, είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Ελένη Καλογεροπούλου, σχετικά με τον θάνατο του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα από πυρά της αλβανικής αστυνομίας.

“Από την άλλη πλευρά, έχουμε μία απαράδεκτη δήλωση του Ράμα. Η ένταση θα μείνει νομίζω σε αυτό το επίπεδο και δεν θα διευρυνθεί. Υπάρχει η υποψία ότι τον εκτέλεσαν, για αυτό και η επιμονή του υπουργείου Εξωτερικών η έρευνα να γίνει ουσιαστικά. Μεταξύ των στοιχείων που συνιστούν την πλήρη έρευνα είναι και η παρουσία ιατροδικαστών προκειμένου να διακριβωθεί κάτω από ποιες συνθήκες επήλθε ο θάνατος αυτού του νέου ανθρώπου” σημείωσε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε:

“Ο Ράμα έχει μία κυμαινόμενη συμπεριφορά, η οποία άλλοτε φτάνει στο να γίνεται επιθετική και άλλες φορές δείχνει να θέλει να συνεννοηθεί. Η Αλβανία χρωστάει πολλά στην Ελλάδα και θα χρωστάει και στο μέλλον διότι έχει τον λεγόμενο ευρωπαϊκό προσανατολισμό και πολλά εξαρτώνται από την χώρα μας”.

Σχετικά με το μεταφορικό ισοδύναμο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανέφερε ότι “μειώνει το κόστος μεταφοράς” καθώς και πως “η διεύρυνση έχει εφαρμοστεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αλλά τώρα διευρύνεται για ολόκληρη την Ελλάδα από 1/1/2019. Η Κρήτη εξαιρείται”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ