Κοτζιάς: Οχετός λάσπης από Καμμένο – Σε μία κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της δεν μπορώ να είμαι – ΒΙΝΤΕΟ

“Ορισμένα πράγματα που ειπώθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο αντιμετωπίστηκαν εν θερμώ” είπε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΡΗΤΗ TV.

“Αλλά τα γεγονότα ήταν φυσική απόρροια ενός χρονικού διαστήματος που αφορούσε το ποιος κάνει εξωτερική πολιτική στη χώρα, εάν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι ένα δεύτερο υπουργείο Εξωτερικών ή είναι ένα υπουργείο που πρέπει να στηρίζει την εξωτερική πολιτική” σημείωσε ο κ. Κοτζιάς.

Σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “ο Αλέξης Τσίπρας τη θέλει τη συμφωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ τη θέλει, είναι έκφραση της πολιτικής αυτού του κόμματος, είναι από τα λίγα ζητήματα που μπορεί να νιώθει μεγάλη ικανοποίηση αυτή η πλευρά της κυβέρνησης που υλοποιήθηκε ένας τέτοιος προγραμματικός στόχος. Πρέπει να ξεκαθαρίσει μέσα του ο μεγάλος κυβερνητικός εταίρος τι ακριβώς θα κάνει με τον μικρό σε μία τέτοια περίπτωση. Διότι εάν τελειώσει η διαδικασία στη FYROM είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε τη δικιά μας. Τι θα κάνουμε; Θα πούμε ότι δεν κρατάμε διεθνείς συμφωνίες εξαιτίας κάποιου τρίτου παράγοντα εσωτερικού; Εμείς δεν πρέπει να κάνουμε εξωτερική πολιτική με το βλέμμα μας στραμμένο στο εσωτερικό, αλλά με το βλέμμα μας στραμμένο στα συμφέροντα της χώρας”.

Αναφερόμενος στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Κοτζιάς δήλωσε μεταξύ άλλων: “Εδώ έχουμε μία πολιτική συζήτηση η οποία προς το τέλος απέκτησε και ηθικά χαρακτηριστικά. Ο Πρωθυπουργός έκανε αναφορές ότι πρέπει όλοι να είναι στα πλαίσια της γραμμής, η άλλη πλευρά είπε ότι τα συμφωνήσαμε χθες στη Λέσχη των Αξιωματικών, εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι είχαν συμφωνήσει, και δεν έγινε συγκεκριμένη αναφορά σε γεγονότα όπου έχουμε παραβίαση των κανόνων λειτουργίας μίας κυβέρνησης και άρα παραβίαση της εθνικής γραμμής. Την έκανα εγώ, δεν μου απάντησαν. Αλλά, στο τέλος της συζήτησης όταν έκλεινε ο κ. Πρωθυπουργός και που δεν είχε προκύψει κάποιο πρόβλημα, διεκόπη ο κ. Πρωθυπουργός από την άλλη πλευρά η οποία άρχισε να βγάζει έναν οχετό” .

Ο κ. Κοτζιάς αφήνοντας αιχμές για τον Πάνο Καμμένο είπε: “Η άλλη πλευρά έθεσε προβλήματα, αυτά που ονόμασα ότι αυτοί που ρίχνουν λάσπη έχουν βρώμικα χέρια, όπου έριξε ότι οχετό λάσπης έχει πει μέσω παραπολιτικών διαρροών. Εγώ στην πολιτική είμαι ίσως από τους πιο καθαρούς ανθρώπους που πέρασαν. Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την κυβέρνηση, για να αγοράζει ξένους. Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Ούτε ο Πρωθυπουργός. Και εγώ είπα ότι σε μία κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και ανέχεται αυτή η παραβίαση να καλύπτεται από έναν τόνο λάσπης, δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι. Αυτό δεν είναι προσωπικό ζήτημα είναι ηθικό” προσθέτοντας ότι:

“Όταν παραβιάζεται η γραμμή της συμφωνίας των Πρεσπών είναι προσωπικό μου θέμα ή είναι θέμα όλου του υπουργικού συμβουλίου; Γιατί κάποιοι μου είπαν ότι έβαλα το ‘εγώ’ πάνω από το ‘εμείς’. Αλλά αυτοί δεν έχουν πείρα, ίσως οι περισσότεροι, τι σημαίνει να λέει άλλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στο εξωτερικό και άλλα ο υπουργός Εξωτερικών. Κανονικά θα έπρεπε να έχει φύγει αυτός που λέει άλλα από ότι η κυβέρνηση. Εγώ έφυγα διότι ξέρω ότι δεν είναι σταθεροποιητικό χαρακτηριστικό να λέει στο εξωτερικό άλλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και για λόγους ευθύνης δεν θα πω αυτά που είπα στο υπουργικό συμβούλιο”.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή ΒΙΝΤΕΟ:YouTube/Cretetv Antitheseis

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ