Debate Κατρούγκαλου – Κουμουτσάκου στον Realfm 97,8

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο τομεάρχης Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

“Πρέπει να έχουμε ένα μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά, που συνδυάζεται όμως με ένα μέτωπο απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και θα πρέπει άνθρωποι όπως ο κ. Κουμουτσάκος που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά τα φαινόμενα να είναι ιδιαίτερα αυστηροί και όταν ιδέες παρόμοιες μεταναστεύουν στο εσωτερικό των κομμάτων τους” είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ ανταπάντησε: “Σε ότι με αφορά όταν το 2010 για πρώτη φορά στη Σουηδία το κόμμα των ακραίων πήρε 5%, θεώρησα ότι ήταν ένα κακό προμήνυμα και έκανα προσωπική παρέμβαση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και είχα μιλήσει για ένα μαύρο σύννεφο που μαζεύεται πάνω από την Ευρώπη, κάνοντας λόγο για τον συνδυασμό κρίσης και προσφυγικού προβλήματος” και συμπλήρωσε “για ότι έχει ειπωθεί από στελέχη της ΝΔ η απάντηση είναι μία, αυτό το οποίο μετράει, αυτό το οποίο διαμορφώνει τη φυσιογνωμία του κόμματος κάθε φορά είναι οι δηλώσεις και οι θέσεις του Προέδρου του κόμματος και είναι λόγος ενωτικός, προοδευτικός και συναινετικός υπό την έννοια ότι απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες. Εγώ σε αυτό μένω και με αυτό ταυτίζομαι”.

“Θα ήθελα να κυριαρχούν στη ΝΔ φωνές όπως του κ. Κουμουτσάκου και όχι η προχθεσινή αρχηγική εμφάνιση του κ. Σαμαρά. Βλέπω ότι στη ΝΔ σε αντίθεση με αυτά που λέτε υπάρχουν τρεις ψυχές. Παραδοσιακή δεξιά, υπάρχει ο νεοφιλελευθερισμός που εκφράζεται κυρίως από τον αρχηγό της ΝΔ και δυστυχώς υπάρχει και μια ακροδεξιά τάση, αυτή που μέσω του αντιπροέδρου λέει ότι συμφωνεί με τον κ. Σαλβίνι και μέσω του κ. Σαμαρά θέλει να επανέλθει πιο δυναμική. Αυτή είναι η πολιτική μου εκτίμηση” ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος.

“Η απάντηση σε αυτό είναι πως αισθάνεστε που συνυπάρχετε με τον κ. Καμμένο. Κυβερνάτε τη χώρα μαζί” τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ