Καζάνι που βράζει το Ποτάμι για τη συμφωνία των Πρεσπών

Σε δύο “στρατόπεδα” είναι χωρισμένο το Ποτάμι σχετικά με τη στήριξη ή μη της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στη Σεβαστουπόλεως ήταν η ομιλία του Γιώργου Αμυρά στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της οποίας άφησε σαφείς αιχμές για τη στάση του Σπύρου Δανέλλη, ο οποίος διαχώρισε τη θέση του από τις δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη ότι δεν προτίθεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης εάν ο Πάνος Καμμένος αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση.

“Νομίζω πως το Ποτάμι έκανε λάθος να λέει ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης προκειμένου στη συνέχεια να κυρωθεί η συμφωνία. Διαφωνώ με την θέση που διατύπωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δανέλλης.

O Γιώργος Αμυράς, μιλώντας σήμερα στη Βουλή ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα υδατοδρόμια, “κάρφωσε” τον κ. Δανέλλη. “Δεν υπάρχει βουλευτής του Ποταμιού που θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνδεόμενη με τη συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό. Δεν βλέπω ούτε έναν βουλευτή μας να είναι πρόθυμος να αυτοακυρωθεί μεγαλοπρεπώς, όταν πριν από τέσσερις μήνες όλοι μας υπερψηφίσαμε την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης. Είναι αδύνατον να πας από το άσπρο στο μαύρο”, είπε.

“Η βασική πηγή αβεβαιότητας τόσο για το Μακεδονικό, όσο και για την οικονομία της χώρας, είναι η ίδια η κυβέρνηση. Άλλα λέει στο εξωτερικό και άλλα στο εσωτερικό” πρόσθεσε ο κ. Αμυράς.

Ωστόσο, ο βουλευτής του Ποταμιού κράτησε -εμμέσως πλην σαφώς- αποστάσεις και από τη θέση του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος έχει δηλώσει πως πρέπει να στηριχθεί η συμφωνία για το Σκοπιανό. “Αφήστε που η συμφωνία των Πρεσπών όπως βλέπετε δεν έγινε αποδεκτή από τους πολίτες της γειτονικής χώρας. Άρα, τα πράγματα όλα μηδενίζονται, το κοντέρ μηδενίζεται και πάμε φτου κι από την αρχή”υπογράμμισε ο κ. Αμυράς.

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ