Καμμένος για Κοτζιά: Εγώ συνεννοούμαι μόνο με τον Πρωθυπουργό – ΒΙΝΤΕΟ

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Ως συγκολλητική ουσία λειτούργησε για τους ΑΝ.ΕΛ η μεγάλη αποχή στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής στην ΠΓΔΜ. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προέκυψε από την δίωρη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με τον Πρόεδρο της Πάνο Καμμένο να δηλώνει αμέσως μετά πως η συμφωνία του με τον Πρωθυπουργό για να επανακαθορίσουν τη σχέση τους τον προσεχή Μάρτιο πάει πλέον πιο πίσω.

Μάλιστα ο κ. Καμμένος, ο οποίος δήλωσε δικαιωμένος για το ότι δεν έριξε την κυβέρνηση τον Ιούνιο στην πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε ότι οι εκλογές πάνε σίγουρα μετά τον Μάιο και πιθανότατα στο τέλος της τετραετίας, τον Οκτώβριο του 2009.

Ο κ. Καμμένος θέλησε να βάλει τέλος και στα σενάρια περί αποχώρησης ή διαγραφής του κ. Παπαχριστόπουλου από την Κ.Ο των ΑΝ.ΕΛ μιλώντας για δημοσιογραφικά σενάρια, οι υποκινητές των οποίων δεν έβγαλαν καν την διάψευση από τους ΑΝ.ΕΛ.

«Η εκτίμησή μας για τις εκλογές του 2019 είναι ότι θα έρθουν σίγουρα μετά τον Μάιο και πολύ πιθανόν με τις εξελίξεις που υπάρχουν και στο Σκοπιανό όταν τελειώσει η τετραετία όπου η κυβέρνηση θα μπορεί να έχει ολοκληρώσει το έργο της. Έχουμε κάνει μία δήλωση με τον πρωθυπουργό η οποία είναι σαφής ότι θα ξανασυζητήσουμε το Μάρτιο. Απ´ ότι φαίνεται τώρα θα ξανασυζητήσουμε τον Μάιο ή τον Αύγουστο».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τη σχέση του με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τη διαφορετική αντιμετώπιση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ έδειξε να συντηρεί την κόντρα λέγοντας κοφτά “εγώ ομιλώ με τον Πρωθυπουργό”.

Αντιθέτως κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή δήλωση του Νίκου Φίλη πως η θέση Καμμένου για το Σκοπιανό είναι ακραία, ο κ. Καμμένος χαμογέλασε και είπε: «Τον κ. Φίλη τον αγαπώ πολύ, βρισκόμαστε στην Ικαρία και περνάμε πολύ ωραία».

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η εκτενής αναφορά του Προέδρου των ΑΝ.ΕΛ κ. Καμμένου για “περίεργες” επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις το α’ εξάμηνο του 2018 σε εφημερίδες που ήδη χρωστούν πολλά δάνεια στον τραπεζικό τομέα.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η Κοινοβουλευτική Ομάδα συλλέγει στοιχεία και θα επανέλθει στη Βουλή με σχετική ερώτηση: “Υπάρχουν κινήσεις από την πλευρά των τραπεζών για χρηματοδότηση μέσων ενημέρωσης με τα πρότυπα του παρελθόντος. Ήδη η κοινοβουλευτική ομάδα θα προχωρήσει σε κατάθεση ερώτησης. Διαπιστώσαμε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2018 δόθηκαν σε εφημερίδες που χρωστούν τεράστια ποσά στις τράπεζες και στο Δημόσιο επιδοτήσεις άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ ενώ άλλα μέσα δεν πήραν. Δεν θα πρέπει να κυλήσουμε στις παλιές συνήθειες. Η κυβέρνηση οφείλει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα και δια των τραπεζών ότι αυτή η συνέχιση χρηματοδότησης της διαπλοκής μέσω των τραπεζών προκειμένου να χτυπηθούν υγιείς πολιτικές δυνάμεις και υγιείς επιχειρήσεις των μέσων ενημέρωσης δεν θα γίνει» είπε.Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ