Τζανακόπουλος στον Realfm 97,8: Τσακαλώτος και Χουλιαράκης θα εξηγήσουν στους θεσμούς ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός λόγος για περικοπή των συντάξεων

“Ακούω για εκλογές από τον πρώτο μήνα της εκλογής Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ, το 2016 θα είχαμε εκλογές γιατί δεν θα έκλεινε η Α αξιολόγηση, το 2017 γιατί θα εφαρμοζόταν ο κόφτης, μετά ξανά εκλογές γιατί δεν θα έκλεινε η Β αξιολόγηση, το 2018 γιατί δεν θα καταφέρναμε να βγούμε από το μνημόνιο. Δύο φορές την ημέρα το ρολόι πράγματι δείχνει 12, αν διαρκώς προβλέπεις εκλογές κάποια στιγμή λήγει και η συνταγματική θητεία και έρχονται οι εκλογές με βάση τα όσα ορίζει το Σύνταγμα. Αυτή είναι η βούληση του Πρωθυπουργού” δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, η βούληση και την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης είναι σαφής, έχει υπογραφεί η Συμφωνία από την ελληνική πλευρά. Φυσικά και θα περάσει από την Βουλή μπορεί ο καθένας να μετρήσει τις πολιτικές τοποθετήσεις που έχουν γίνει και να δει ότι υπάρχει μία ασφαλής πλειοψηφία για να περάσει, για να κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Επομένως, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανοίξουμε αυτή τη στιγμή προεκλογική συζήτηση, εκλογική συζήτηση, ή οτιδήποτε τέτοιο. Αυτό που σκοπεύουμε να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε με την υλοποίηση των μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, να προχωρήσουμε στις μεγάλες προσπάθειες για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, έτσι ώστε σιγά-σιγά η έξοδος από το μνημόνιο να αρχίσει να αποτυπώνεται στην καθημερινή ζωή των πολιτών” συμπλήρωσε.

“Όσον αφορά στο θέμα των συντάξεων, αυτό που θα γίνει σήμερα είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός ο κ. Χουλιαράκης θα εξηγήσουν στους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός λόγος για την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου (των περικοπών των συντάξεων) και αυτό θα μεταφερθεί στα ανώτατα πολιτικά κλιμάκια των θεσμών στην Ευρώπη” τόνισε.

“Χθες υπήρξε και μία ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ εμού και του κ. Χατζηδάκη, καθώς ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προχθές το βράδυ προσπάθησε με κάθε τρόπο να δημιουργήσει σύγκρουση, να αποφύγει τον διάλογο, καθώς ξεκίνησε την τοποθέτηση του παρουσιάζοντας έναν πίνακα, που δείχνει την μεταβολή στη φορολογία για το έτος 2015-2016, υποστηρίζοντας ότι ο πίνακας αυτός αποτυπώνει τη συνολική επιβάρυνση στη χώρα. Και του είπα ευθέως ότι λέει ψέματα, ότι δεν διαβάζει τα στοιχεία του πίνακα, ούτε τον τίτλο του πίνακα και χθες επανήλθα και του απέδειξα ακριβώς αυτό που του έλεγα στην εκπομπή, ότι δηλαδή προσπάθησε να εξαπατήσει και να παραπλανήσει το τηλεοπτικό κοινό και τους πολίτες, καθώς με βάση τα επίσημα στοιχεία που μπορεί ο καθένας να δει από την Eurostat, η Ελλάδα δεν είναι πρώτη σε φορολογική επιβάρυνση στην Ευρώπη, είναι έκτη στην ευρωζώνη και όγδοη στην ΕΕ” ανέφερε.

“Το πρόβλημα είναι ότι η ΝΔ, τα στελέχη, ο αντιπρόεδρός της, πιθανόν και ο ίδιος ο πρόεδρός της, έχουν οι ίδιοι πιστέψει το καταστροφολογικό αφήγημα, που έχουν επιλέξει για να αντιπολιτευθούν τη σημερινή κυβέρνηση και όπως καταλαβαίνετε αυτό δυσκολεύει πολύ τον διάλογο” συμπλήρωσε.

“Είναι τρομερός ο τρόπος με τον οποίο ο αντιπολιτευτικός Τύπος και η αντιπολίτευση έχουν αυτή την ευκολία και την άνεση να αντιστρέφουν την πραγματικότητα. Αν ακούσετε την ομιλία του Πρωθυπουργού χθες στο ευρωκοινοβούλιο, δεν είχε ούτε μία αναφορά για τα εσωτερικά ζητήματα της χώρας, αντιθέτως αφορούσε το μέλλον της Ευρώπης, την ακροδεξιά, το προσφυγικό, και στη συνέχεια αμέσως μόλις τελείωσε η ομιλία του, στη φάση των ερωτήσεων και από την μεριά του αντιπροέδρου του ΕΛΚ και από την μεριά των ευρωβουλευτών της ΝΔ και της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, της κ. Σπυράκη, έχει κάνει ερωτήσεις που δεν αφορούσαν το μέλλον της Ευρώπης, δεν αφορούσαν τα ζητήματα που θα απασχολούσαν τη συγκεκριμένη συνεδρίαση αλλά ζητήματα εσωτερικής ατζέντας. Προφανώς ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, του κόμματος στο οποίο ανήκει η ΝΔ, σε συνεννόηση με τους ευρωβουλευτές της ΝΔ επέλεξαν αυτή την πολιτική στρατηγική. Άρα είναι μάλλον περίεργο, είναι μάλλον άδικο, είναι μάλλον διαστρεβλωτικό της πραγματικότητας να κατηγορείται ο Πρωθυπουργός ότι επέλεξε να εξάγει την εσωτερική πολιτική συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο, τη στιγμή που τα ερωτήματα που τέθηκαν αφορούσαν την εσωτερική πολιτική σκηνή και αυτό έγινε από την αντιπολίτευση, από τη ΝΔ. Τι έπρεπε να κάνει ο Πρωθυπουργός; Δεν έπρεπε να απαντήσει στις προκλήσεις και στις διάφορες κριτικές που του ασκήθηκαν; Αυτό καταλαβαίνουν οι δημοσιογράφοι του αντιπολιτευόμενου Τύπου ότι ο Πρωθυπουργός θα προκαλείται, θα ερωτάται και δεν θα απαντά; Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Νομίζω πρέπει να είμαστε δίκαιοι, ο Πρωθυπουργός χθες είχε επιλέξει να κάνει μια ομιλία αποκλειστικά για το ζήτημα που συζητούνταν στο ευρωκοινοβούλιο, προκλήθηκε και στη συνέχεια απάντησε, δεν είναι δυνατόν να κατηγορείται από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ο ίδιος επέλεξε να εξάγει την εσωτερική πολιτική συζήτηση” διευκρίνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ