“Εκτός έδρας” η κόντρα Τσίπρα-ΝΔ – Άναψαν τα αίματα στο Ευρωκοινοβούλιο – ΒΙΝΤΕΟ

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και την αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού στην ολομέλεια στο Στρασβούργο.

Μεταξύ όσων είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σχολίασε χαρακτηριστικά ότι “υπήρξαν μεγάλα λάθη και από τις ελληνικές κυβερνήσεις και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και αυτό πρέπει να το παραδεχτούμε, και κάλεσε τους πάντες να αναρωτηθούν γιατί η Ελλάδα χρειάστηκε τρία προγράμματα.

Πετύχαμε μια δύσκολη συμφωνία το 2015 αλλά με προτεραιοποίηση υπέρ των μεταρρυθμίσεων και όχι των περικοπών, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτή είναι η αλήθεια είτε σας αρέσει είτε όχι, τόνισε ενώ αναφορικά με το εάν υπάρχει νεποτισμός και πελατειακό κράτος στην Ελλάδα ο Πρωθυπουργός απάντησε πως στη δεξιά παράταξη αναλαμβάνουν ρόλους με όρους οικογενειοκρατίας, και όχι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης επιτέθηκε στη ΝΔ, για τη στάση που κρατά στα εθνικά θέματα στην προσπάθειά της να αποκομίσει εκλογικά οφέλη, με αποτέλεσμα το Ευρωκοινοβούλιο να μετατραπεί σε πεδίο ελληνικής πολιτικής αντιπαράθεσης.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαρία Σπυράκη, τόνισε: ”Περίμενα να αισθανθείτε ότι βρίσκεστε εδώ ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας και να μην μεταφέρετε την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση” και αναρωτήθηκε, επικαλούμενη όσα είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας για τα φαινόμενα νεποτισμού στην Ελλάδα, δεν είναι νεποτισμός να έχει διορίσει στην κυβέρνηση μέλη της οικογένειάς του;

Ακολούθησε ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία, όπου αναφερόταν χαρακτηριστικά: “Ο κ.Τσίπρας ήταν σήμερα εκτός τόπου και χρόνου. Αντί να μιλήσει για το μέλλον της Ευρώπης, όπως ήταν το θέμα για το οποίο προσκλήθηκε, άρχισε να απαριθμεί τις τάχα επιτυχίες της κυβέρνησής του”. Επίσης, τόνισε ότι ”ο κ. Τσίπρας αιφνιδιάστηκε πλήρως. Και ως συνηθίζει σε αυτές τις περιπτώσεις, αντί να απαντήσει επί της ουσίας, επετέθη στον Πρόεδρο της Ν.Δ., λες και μιλούσε στη Δ.Ε.Θ. ή στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ” εκτιμώντας ότι ”για μια ακόμη φορά, ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο ρόλος του. Κι όταν αυτό συμβαίνει σε διεθνές ακροατήριο, δεν εκτίθεται μόνον ο ίδιος, αλλά δυστυχώς και η χώρα μας”.

Με ανακοίνωσή του τοΓραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού απάντησε στην αξιωματική αντιπολίτευση αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Εάν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ αντί να σκέφτονται πώς θα κάνουν μικροπολιτική στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έδιναν λίγη προσοχή στην ομιλία του Πρωθυπουργού, θα πρόσεχαν ότι εκτός από την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια που διαψεύδει εκ νέου την καταστροφολογία της ΝΔ, μίλησε και για την ανάγκη αναχωμάτων στην ακροδεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό που απειλούν το μέλλον και τη συνοχή της Ευρώπης” και προστίθεται: Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη που έχει καταφέρει να συγκεράσει και την ακροδεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό του Πινοσέτ μάλλον έχει τη μύγα και θίχτηκε”.

Νωρίτερα προηγήθηκε κόντρα με τον Ισπανό εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο οποίος τόνισε ”σας βλέπω αλλαγμένο κ. Τσίπρα, έχετε κάνει θετικά βήματα αλλά απομένει ακόμα δρόμος και αμφιβολίες. Τώρα έχετε δύο επιλογές, να συνεχίσετε τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων που αρχίσατε ή να επιστρέψετε στο λαϊκισμό και το ριζοσπαστισμό”.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ