• Παππάς κατά ΝΔ: Αδύνατο να γίνει αποδεκτό το πρόγραμμά της χωρίς εξωτερικό εξαναγκασμό

  4:46 μμ, Τρίτη 11 Σεπ 2018 4:46 μμ, Τρίτη 11 Σεπ 2018

  Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση σε επίπεδο προγραμμάτων και όχι ύβρεων και ψευδών ειδήσεων.

  Ο κ. Παππάς κάλεσε τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της για το ζήτημα του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ και να αποσαφηνίσει αν θα διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού για να ακυρώσει τη συμφωνία, για να πάει ξανά σε πιστοληπτική γραμμή ή για να ακυρώσει την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Επίσης, σημείωσε ότι θα περίμενε στο ΚΙΝΑΛ να γίνει ανταλλαγή απόψεων στο επίπεδο των προγραμμάτων, διότι με τη ΝΔ υπάρχει χάος σε επίπεδο προγραμμάτων, επεσήμανε.

  «Η ΝΔ δεν μπορεί να έρχεται εδώ και να θεωρεί εαυτόν δικαιωμένο, ούτε για την πορεία των προγραμμάτων, ούτε για το θέμα των αδειών, ούτε για το Μακεδονικό. Ποια είναι η θέση της για το Μακεδονικό; Θα γίνουν εκλογές σε έναν χρόνο. Θα διεκδικήσετε ψήφο για να ακυρώσετε τη συμφωνία; Θα διεκδικήσετε την ψήφο του ελληνικού λαού για να ακυρώσετε την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών η οποία έγινε; Θα διεκδικήσετε ψήφο για να πάτε ξανά σε πιστοληπτική γραμμή; Αυτό το θεωρώ απολύτως βέβαιο, διότι το πρόγραμμά σας είναι αδύνατο να γίνει αποδεκτό από τον ελληνικό λαό σε συνθήκες ομαλότητας. Έρχεστε και πασάρετε για το ασφαλιστικό μία λύση, η οποία όπου εφαρμόστηκε απέτυχε παταγωδώς, το κράτος αποσύρεται de facto από την ασφάλιση και προσθέτει δύο πυλώνες όπου τον έναν κάνει επικουρικό κι αυτόν ιδιωτικό. Το 50% των συνταξιούχων στη Χιλή πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει. Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι αδύνατο να γίνει αποδεκτό χωρίς εξωτερικό εξαναγκασμό. Σκόπιμα κάνει χρήση του Πινοσέτ. Στοχεύει στη σχετικοποίηση των δικτατοριών» είπε ο κ. Παππάς, απευθυνόμενος στα έδρανα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  «Η χώρα έχει μπει σε μία καινούργια φάση. Είναι απολύτως σαφές και από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, από το γεγονός, δηλαδή, ότι τελείωσαν τα μνημόνια και πλέον υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να υπάρξουν οι αναγκαίες διορθώσεις και μεταβολές που πρέπει να υπάρξουν. Θα πρέπει να κάνουμε όλοι μία προσπάθεια να μετατοπίσουμε λίγο την κουβέντα και να χαμηλώσουμε τους τόνους, διότι για το παρελθόν θα δυσκολευτούμε πολύ να συμφωνήσουμε, αλλά για το μέλλον πρέπει να συζητήσουμε επί προγραμμάτων» τόνισε ο υπουργός.

  «Περίμενα να ακούσω απ' όσους ξιφούλκησαν εναντίον της κυβέρνησης -λέγοντας ότι είναι η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών, ότι έφερε το χειρότερο μνημόνιο, ότι έχει καταστρέψει τη χώρα, λες και η χώρα είχε διασωθεί όταν είχες ανεργία 27% και τώρα που είχε 19,1% είναι κατεστραμμένη- για ένα ένα τα μέτρα τα οποία θα γίνουν νόμος του κράτους με τον προϋπολογισμό εάν υπάρχει συμφωνία ή διαφωνία. Εξαντλήστε όλους τους δυνατούς χαρακτηρισμούς, δεν μπορεί να σιωπάτε για τα άλλα όμως» πρόσθεσε, καλώντας τη ΝΔ να απαντήσει σε μία σειρά ερωτημάτων.

  «Να μειωθεί ή να μην μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ, τον οποίον φέρατε χωρίς εντολή; Σε αυτό δεν μπορούμε να λέμε μισόλογα. Να μειωθούν ή να μην μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές για τους αυτοαπασχολούμενους; Κινήματα ολόκληρα κάνατε, έχετε καταραστεί τον Κατρούγκαλο 100.000 φορές» επεσήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

  Εξάλλου, όπως υποστήριξε, η ΝΔ δεν χάνει την ευκαιρία να υπενθυμίζει ότι με την κυβέρνηση έχει χαοτική διάσταση σε επίπεδο προγραμμάτων, ενώ κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως έρχεται ως δικαιωμένη «όταν δεν χρησιμοποιεί ψευδείς ειδήσεις». Ο κ. Παππάς επικαλέστηκε σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο από προσκείμενους στη ΝΔ, τα οποία δεν ισχύουν, εκφράζοντας την έκπληξή του γι' αυτό.

  «Ο Τραμπ είπε τα Σκόπια "Μακεδονία", ενώ τα είχε αναγνωρίσει από το 1992 με το συνταγματικό όνομα. Έγινε χαμός στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πήγαμε με κυβερνητικό αεροσκάφος στη Θεσσαλονίκη, ενώ πήγαμε με ειδικά ναυλωμένο. Ο Φλαμπουράρης οδηγούσε το ταχύπλοο στο δυστύχημα στην Αίγινα, ένας παππούς που παρουσιάζεται από το 2011 να συμμετέχει σε σημερινές διαδηλώσεις. Αυτού του είδους η αντιπαράθεση γίνεται και από ανθρώπους που θα κοσμήσουν τα ψηφοδέλτιά σας» σχολίασε ο κ. Παππάς.

  «Το σύνθημα του ΕΦΚΑ είναι όλοι μαζί πιο δυνατοί, το σύνθημα το δικό σας είναι ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Το σύνθημα για την ψηφιακή είναι το αύριο σήμερα για όλους, το δικό σας άφησαν στο μαύρο τους ανθρώπους» πρόσθεσε.

  Πηγή: ΑΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα