Σε βαρύ κλίμα λόγω της απώλειας του επισμηναγού Νίκου Βασιλείου, η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας – ΒΙΝΤΕΟ

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε κλίμα βαρύ της απώλειας του επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου που σκοτώθηκε την Τρίτη κατά τη διάρκεια άσκησης με εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

Ο Φώτης Κουβέλης αποχώρησε από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας και πλέον θα μετακινηθεί στο υπουργείο Ναυτιλίας για να αναλάβει τη θέση του Υπουργού.

Στη θέση του κ. Κουβέλη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ορίστηκε ο Παναγιώτης Ρήγας ως αναπληρωτής υπουργός και η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά ως υφυπουργός.

Ο Πάνος Καμμένος ευχαρίστησε τον Φώτη Κουβέλη για την εξαιρετική συνεργασία που είχαν ενώ από την πλευρά του ο κ. Κουβέλης καλωσόρισε τον κ. Ρήγα και την κ. Κόλλια Τσαρουχά.

Δείτε τα βίντεο:

Αναλυτικά, παίρνοντας τον λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στον χαμό του επισηναγού. «Χάσαμε έναν ήρωα της Πολεμικής Αεροπορίας ο οποίος έπεσε εν ώρα καθήκοντος. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων 24 ώρες το 24ωρο 365 ημέρες το χρόνο υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, την εθνική κυριαρχία και την ελληνική δημοκρατία με βαρύ κόστος για τους ίδιους και τις οικογένειες τους» συνέχισε.

«Ημέρα οδύνης που αναδεικνύει την αυταπάρνηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων» χαρακτήρισε από την πλευρά του τη σημερινή ο απελθών αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Φώτης Κουβέλης.

«Η ελληνική Πολιτεία δεν πρόκειται να ξεχάσει την ανεκτίμητη προσφορά στην πατρίδα του Νικολάου Βασιλείου» διαβεβαίωσε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας.

«Θα πράξω τα μέγιστα των δυνατοτήτων μου προς την κατεύθυνση αυτή» επισήμανε από την πλευρά της η νέα υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Μαρία Κόλλια Τσαρουχά χαρακτηρίζοντας τη σημερινή ημέρα ως ημέρα μνήμης και τιμής.

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας μίλησε για εξαιρετική και άριστη συνεργασία και συνύπαρξη με τον απελθόντα αναπληρωτή υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας. «Υπηρετήσαμε την αποστολή που μας ανέθεσε ο πρωθυπουργός δια του ελληνικού λαού»  είπε και υπενθύμισε ότι «η συνύπαρξή μας ξεκίνησε με την περιπέτεια των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που είχε αίσιο τέλος».

Απευθυνόμενος στον νέο αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι «εργασθήκαμε μαζί για να κτίσουμε αυτή την κυβέρνηση. Μπαίνουμε σε μία καινούργια εποχή κατά την οποία πρέπει να ελαφρύνουμε τις πληγές του ελληνικού λαού» πρόσθεσε και απευθυνόμενος προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των οποίων το ηθικό ουδέποτε κάμφθηκε, όπως είπε, τόνισε ότι «οφείλουμε πολύ σύντομα να αποδώσουμε τους καρπούς των θυσιών τους, να αποκαταστήσουμε τις τεράστιες απώλειες τους». Παράλληλα διαβεβαίωσε το νέο αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας ότι «μαζί θα έχουμε τη δυνατότητα να συνεργασθούμε για τη διευκόλυνση του έργου των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο απελθών υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, απευθυνόμενος προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εξήρε την αποτελεσματικότητα, συνέπεια και ακρίβεια τους. «Δεν ήλθα εδώ πριν από 6 μήνες με καχυποψία. Στο υπουργείο είδα καθαρούς ανθρώπους καθαρά μάτια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για εξαιρετικά τιμητική συνεργασία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του στα νέα του καθήκοντα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ