Σκουρλέτης: Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το Ποτάμι ως σύμμαχο μας – Έντονη αντίδραση από τον Δημήτρη Τσιόδρα

«Θεωρώ ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασύνθεσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας», δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6. Ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντιμετωπίσει το Ποτάμι ως σύμμαχό του στη βάση συγκλίσεων σε ένα προγραμματικό πλαίσιο.

«Πρόθεση της κυβέρνησης -συνέχισε- είναι να ολοκληρωθεί ο οδικός χάρτης που προβλέπεται στη συμφωνία των Πρεσπών και δεν θα φύγουμε ούτε βήμα από αυτό. Φαίνεται ότι εξασφαλίζεται η απαιτούμενη από το Σύνταγμα πλειοψηφία των 151. Το ενδεχόμενο των 180 δεν προκύπτει. Εάν υποχωρήσουν οι ενστάσεις που υπάρχουν από άλλα κόμματα τότε θα έχουμε αυξημένη πλειοψηφία. Η θέση των ΑΝΕΛ ήταν πάντα αυτή στο μακεδονικό. Βρίσκονται σε ιδιότυπο ανταγωνισμό με τη ΝΔ προωθώντας εθνικολαϊκιστική ατζέντα για τη διεκδίκηση των ίδιων ψηφοφόρων. Αυτό το παιχνίδι των πολλαπλών απαντήσεων που δίνει ο Πάνος Καμμένος είναι επικίνδυνο για την κυβερνητική σταθερότητα. Έχουμε όμως όπλα στη φαρέτρα μας για ξεπεράσουμε αυτό το σκόπελο. Σημασία έχει να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο. Υπάρχουν πολλές εκδοχές, όπως η στήριξη της κυβέρνησης με ανοχή”.

Από την άλλη πλευρά έντονη ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του Ποταμιού Δημήτρη Τσιόδρα στα όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών. «Ο κ. Σκουρλέτης μίλησε για συνεργασία με το Ποτάμι και θυμήθηκα την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, Σεπτέμβριο του ’15 ότι«Είναι τουλάχιστον πρόκληση να παριστάνει τον πολέμιο της διαπλοκής, ο πρόεδρος του κόμματος που φτιάχτηκε κατ’ εντολή συγκεκριμένων συμφερόντων». Δεν ισχύει πλέον;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ