Κατρούγκαλος: Δεν ήθελα πολιτικοί σαν τον Δημήτρη Καμμένο να είναι κομμάτι της κυβερνητικής μας συμμαχίας- ΒΙΝΤΕΟ

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε εξ αρχής 151 βουλευτές να θυμίσω και ήταν σχετικά σταθερή. Δεν θεωρώ επομένως ότι υπάρχει αριθμητικά ζήτημα και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι πολιτικά είναι συμπαγής η πλειοψηφία μας και γιατί έχουμε δουλειά να κάνουμε και γιατί αντιλαμβανόμαστε ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να μας υπονομεύσουν” δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, στην εκπομπή “Ξυπνάμε Μαζί” στο Epsilon.

Ερωτηθείς για την ανεξαρτητοποίηση του Γ. Λαζαρίδη απάντησε ότι “Ομολογώ ότι ξαφνιάστηκα. Τον κ. Λαζαρίδη δεν τον ξέρω πολύ καλά, τον θεωρώ ευγενή, ήπιο και αξιοπρεπή άνθρωπο. Μου είχε δώσει την εντύπωση ότι ήταν μεν υπό πίεση, αλλά ότι δεν είχε σκοπό να φύγει”.

“Τα σενάρια αποστασίας δεν εκδηλώθηκαν τώρα, τα είχαν προαναγγείλει, προφανώς έχοντας γνώση των πραγμάτων, ο κ. Καμμένος στην ΚΟ των ΑΝΕΛ και δυστυχώς έχουμε εμπειρία στην Ελλάδα από παρόμοιες πρακτικές και ξέρουμε και ποια παράταξη έχει το copy right σε αυτού του είδους τις αντισυνταγματικές πρακτικές. Εφόσον υπάρχει αυτή η ατμόσφαιρα, ορθολογικότερη θα ήταν και καλύτερη για τον ίδιο, η παράδοση της έδρας” τόνισε.

“Ο Δημήτρης Καμμένος δήλωσε ότι τα έχουν βρει οι ΑΝΕΛ με το ΣΥΡΙΖΑ για να πέσουν από μόνοι τους. Ερμηνεύω αυτές τις δηλώσεις με δύο τρόπους. Η επιεικής ερμηνεία για τον κ. Δ. Καμμένο είναι ότι είναι μια φαιδρή δήλωση, γιατί καμία κυβέρνηση δεν πέφτει από μόνη της, ούτε σχεδιάζει την πτώση της. Η κακή εκδοχή είναι ότι είναι γνώστης σεναρίων αποστασίας και θέλει να καλύψει τα σενάρια αποστασίας με αυτόν τον τρόπο” ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος.

“Περίμενα την αποχώρηση του Δημήτρη Καμμένου, ψυχολογικά και πολιτικά ήταν αλλού” συμπλήρωσε.

“Εγώ δεν ήθελα πολιτικοί σαν τον Δημήτρη Καμμένο να είναι κομμάτι της κυβερνητικής μας συμμαχίας. Δεν το ήθελα. Έχω απεριόριστο σεβασμό σε όλη την υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ. Ξέρετε άλλον υπουργό που να έχει παραιτηθεί σε λίγες ώρες; Ο άνθρωπος ήταν πραγματικά μια περίπτωση μόνος του” υπογράμμισε.

“Ποιον Μητσοτάκη να πιστέψουμε; Αν δείτε τις αλλαγές που έχει κάνει από τις αρχές του χρόνου, ένα εκκρεμές θα ζαλιζόταν. Ένας ηγέτης που αλλάζει συνεχώς θέσεις, ουσιαστικά δεν είναι ηγέτης” είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ