Τζιτζικώστας: Η μόνη διέξοδος να σταματήσουν οι αντιδράσεις είναι να γίνει δημοψήφισμα – ΒΙΝΤΕΟ

“Η βία είναι απαράδεκτη από όπου κι αν προέρχεται, αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι καλά είναι ότι οι αντιδράσεις αυτές του κόσμου έχουν να κάνουν με τη στάση της κυβέρνησης όλο το προηγούμενο διάστημα και με την υπογραφή στις Πρέσπες” δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στην εκπομπή “Ξυπνάμε Μαζί” στο Epsilon.

“Η κυβέρνηση δεν κατάλαβε και νομίζω δεν καταλαβαίνει ακόμα και σήμερα, ότι αυτό που έκανε δεν βρίσκει σύμφωνο τον ελληνικό λαό, δεν βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία του κόσμου. Κατά την άποψή μου, η μόνη διέξοδος αυτή τη στιγμή προκειμένου να εξομαλυνθούν τα πράγματα είναι να αποφασίσει η κυβέρνηση να κάνει ένα δημοψήφισμα για το θέμα. Είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση, προσωπικά ανησυχώ πολύ, θεωρώ ότι όλα αυτά δεν είναι υποκινούμενα από κάποιες δυνάμεις πολιτικές ή άλλες για να είμαστε ξεκάθαροι. Ούτε ότι όλοι οι άνθρωποι που αντιδρούν είναι φασίστες ή ακροδεξιοί, που σπεύδει η κυβέρνηση να τους βαπτίσει. Είναι άνθρωποι που ανησυχούν και ανησυχούν βάσιμα για μια συμφωνία, η οποία είναι εθνικά επιζήμια κατά την άποψή μου” τόνισε.

“Δεν είναι αντίδραση μόνο ενός περιφερειάρχη είναι όλης της αυτοδιοίκησης, αύριο θα συγκεντρωθούμε όλοι οι περιφερειάρχες για να ζητήσουμε από την κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα σε ένα δημοψήφισμα, να δώσει τον λόγο στους Έλληνες για το θέμα αυτό και σε κάθε περίπτωση να μην κυρωθεί η συμφωνία. Παλεύουμε για να μην δημιουργηθούν τετελεσμένα” ανέφερε.

“Η συμφωνία αυτή θα δημιουργήσει προβλήματα στην οικονομία και τις συναλλαγές. Πριν την κρίση η Ελλάδα ήταν η πρώτη οικονομική δύναμη στα Σκόπια και υποχωρήσαμε στην τρίτη θέση λόγω της κρίσης. Δεν είχε να κάνει με την ονομασία των Σκοπίων, είχε να κάνει με την κρίση. Τώρα θα ανοίξει τεράστιες πληγές, είναι ένας επιχειρηματικός εφιάλτης. Αν κυρωθεί η συμφωνία, όπως είπε ο Ζάεφ χθες θα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τους όρους μακεδονική, μακεδονικός, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μηνύσεις και αγωγές από τα Σκόπια σε βάρος ελληνικών επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν αυτούς τους όρους στα προϊόντα τους. Μιλάμε για έναν επιχειρηματικό εφιάλτη για τα μακεδονικά προϊόντα και τις επιχειρήσεις για τα οποία η κυβέρνηση προέβλεψε μόνο ένα άρθρο για μια κοινή επιτροπή. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, είναι επικίνδυνα” υπογράμμισε.

“Από την πρώτη στιγμή η στάση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης δημιούργησε προβλήματα. Θα την κρίνουν οι πολίτες τη στάση του” είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ