Τσιρώνης: Αυτή η συμφωνία είναι ό,τι καλύτερο για την Ελλάδα μετά από 25 χρόνια

«Σήμερα μετρούμαστε με την ιστορία μας για να κοιτάμε στα μάτια τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Αυτή η συμφωνία με τα Σκόπια είναι ό,τι καλύτερο ήρθε στην Ελλάδα μετά από 25 χρόνια».

Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης κατά την παρέμβασή του στην συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις ότι με τη συμφωνία χαρίζονται στα Σκόπια το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

Ταυτόχρονα, κάλεσε την αντιπολίτευση να μην παίζει με «τον επικίνδυνο εθνικισμό», ενώ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι παρέδωσε στην σημερινή κυβέρνηση «το έγκλημα Σαμαρά» και την ενδιάμεση συμφωνία που σήμερα, όπως είπε, αναθεματίζει.

«Η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε τον ενδοτισμό του κ. Σαμαρά, με μια ενδιάμεση συμφωνία που αναγνώριζε σύνθετη ονομασία και χωρίς erga omnes. H χώρα ονομάζεται σκέτο Μακεδονία. Με την ενδιάμεση συμφωνία, χάσαμε και τη Χάγη», είπε ο κ. Τσιρώνης καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει ποια είναι η θέση της για λύση τη γείτονα χώρα.

«Δέχεστε τη σύνθετη ονομασία; Γιατί αν την δέχεστε, τότε γιατί πάτε στα συλλαλητήρια; Γιατί αυτοί που πάνε δεν την δέχονται, την αρνούνται. Γιατί παρέα με τον Μπαρμπαρούση, θα είναι και όσοι δεν θέλουν τον όρο Μακεδονία», ανέφερε ο κ. Τσιρώνης.

Ακόμα, επεσήμανε ότι το 1991 σταμάτησαν οι εμπορικές σχέσεις με την Γιουγκοσλαβία που διαλύθηκε και πάνω στα συντρίμμια της γεννήθηκαν νέες δημοκρατίες.

«Ο,τι κάνατε το 1991 σήμερα το αναθεματίζετε. Τότε λέγατε ναι σε όλα. Τότε όμως έπρεπε να βάλει βέτο η Ελλάδα», συνέχισε ο κ. Τσιρώνης και κατέληξε:

«Σε τι διαφέρει ο πατριώτης από τον πατριδοκάπηλο; Ο πατριώτης αγωνίζεται για την πατρίδα του, για να λύνει προβλήματα, αγωνίζεται για τη χώρα του. Ο πατριδοκάπηλος γεννά εχθρούς. Με αυτούς τους λεονταρισμούς πάθαμε μεγάλες εθνικές καταστροφές. Οι διενέξεις πρέπει κάποτε να λύνονται. Θέλουμε σέχτες; Θέλουμε ένα εχθρό στα βόρεια σύνορα μας; Να έρθει ένας Γκρούεφσκι με Μεγαλέξανδρους; Εμείς τους θέλουμε όλους με τη μεριά μας. Και κάνω ύστατη έκκληση. Ξεχάστε τις κομματικές γραμμές και στηρίξτε τη συμφωνία».Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ