Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Νέα πρόκληση από την Άγκυρα- Τουρκική “αστυνόμευση” στο Αιγαίο με άλλοθι άσκηση του ΝΑΤΟ

Από τις 14 έως τις 18 Μαΐου στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο πραγματοποιήθηκε ΝΑΤΟϊκή άσκηση τύπου Naval Cooperation and Guidance for Shipping (NCAGS), δηλαδή, ναυτικής συνεργασίας και καθοδήγησης για την ναυσιπλοΐα.

Σύμφωνα με αυτή την άσκηση, κατά πάγια τακτική του ΝΑΤΟ, τα εμπορικά πλοία λαμβάνουν ένα σήμα στον ασύρματο και θα πρέπει να δώσουν πληροφορίες όπως το όνομα του πλοίου, του καπετάνιου, τον αριθμό μελών του πληρώματος και τον προορισμό.

Οι Τούρκοι όπως αποκάλυψε ο Χρήστος Μαζανίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, με προκάλυψη αυτή την άσκηση, άρχισαν αυτό να το κάνουν σε όλα τα διερχόμενα εμπορικά πλοία στο Αιγαίο. Στόχος; Τι άλλο παρά να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι αυτοί αστυνομεύουν το Αιγαίο κι ότι η περιοχή “γκριζάρεται”!

Βεβαίως και η απάντηση του Πενταγώνου ήταν άμεση και, μέσω του Υπουργείου Ναυτιλίας και όλων των ναυτιλιακών εταιρειών, έφτασε σε όλα τα πλοία στο Αιγαίο, το σήμα – που αποκάλυψε ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων – με το οποίο καλούνταν οι καπετάνιοι να αγνοούν παντελώς οποιαδήποτε όχληση διά ασυρμάτου από την Τουρκία.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ