Φορτσάκης στον Realfm 97,8: Η δημοσιονομία της ελεημοσύνης είναι εντελώς απαράδεκτη και πρέπει να σταματήσει

Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος, Θεόδωρος Φορτσάκης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Η προσοχή είναι μια καλή συμβουλή και χρειάζεται να την ακούσει και η κυβέρνηση, που φαίνεται ότι δεν προσέχει πολύ. Βλέπω ότι όλα αυτά που γίνονται με τους Σκοπιανούς αλλά και με το περίφημο αναπτυξιακό πρόγραμμα, έχουμε επανάληψη λαθών του παρελθόντος που μας έχουν οδηγήσει σε μεγάλα προβλήματα και καλό είναι να τα αποφεύγουμε” είπε ο κ. Φορτσάκης.

“Όταν μιλάμε για Δημοκρατία του Ίλιντεν, δεν μιλάμε για γεωγραφικό προσδιορισμό μιλάμε για ένα όνομα, το οποίο σηματοδοτεί τη χειρότερη μορφή αλυτρωτισμού. Έφυγε από το τραπέζι, αφού είχε κάνει μεγάλη ζημιά. Αφού δημιούργησε στο εσωτερικό μας διχασμούς και διαφωνίες, ήταν ατυχής αυτή η συζήτηση” συμπλήρωσε.

“Πιέζουν όλοι, αλλά η Ελλάδα έχει ένα ατού που δεν μπορεί να το χάσει. Ότι δώσουμε τώρα, πρέπει να αντιστοιχεί με αυτό που θα πάρουμε τώρα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να σαλαμοποιηθεί αυτή η διαδικασία, να υποχωρήσουμε εμείς τώρα και μετά από δύο χρόνια να πάρουμε αυτό που ζητάμε, γιατί δεν έχουμε καμία εγγύηση ότι θα πραγματοποιηθεί αυτό τότε” τόνισε.

“Πρέπει ο μηχανισμός να κρατηθεί στα δικά μας τα χέρια και πρέπει να πραγματοποιηθούν πρώτα αυτά που θα συμφωνηθούν δηλαδή οι αλλαγές στο Σύνταγμα και στη συνέχεια να γίνει η συμφωνία μας” ανέφερε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τοποθετηθεί στο θέμα αυτό ότι η ΝΔ είναι σταθερή και επιμένει στην τριπλή προϋπόθεση δηλαδή μια λύση που θα είναι άμεση, συνολική και θα μας απαλλάσσει από τον αλυτρωτισμό. Προς το παρόν αυτό δεν φαίνεται να υπάρχει ακόμα. Περιμένουμε και θα δούμε. Πρέπει να λυθεί το πρόβλημα με τα Σκόπια, αλλά η λύση πρέπει να εξυπηρετεί και τα δύο μέρη”

Ερωτηθείς για τον Γιάννη Μπουτάρη δήλωσε “Αυτό που έγινε είναι μια ντροπή της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το να εμφανίζονται τραμπούκοι και να ξυλοκοπούν τον Δήμαρχο της συμπρωτεύουσας είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ανοχής προς τους ακραίους που δείχνει η κυβέρνηση, για να μη χρησιμοποιήσω βαρύτερους όρους και πω ότι δεν είναι μόνο ανοχή. Δυστυχώς και πολλοί δικοί μας βουλευτές έχουν πέσει θύματα, αρκεί να σας πω ότι τη Μ. Παρασκευή ρίξανε μολότοφ στο γραφείο μου και ουδείς έδωσε σημασία. Δεν θυμάμαι να βγήκε ούτε μία ανακοίνωση κυβερνητική που να το καταδικάζει. Και ο Ρουβίκωνας μπήκε προχτές ανενόχλητος στο Συμβούλιο Επικρατείας και χαρακτηρίζεται μάλιστα ως ακτιβιστική ομάδα. Τα άκρα είναι το ίδιο πράγμα, από όπου κι αν προέρχονται. Δεν μιλάω για συμψηφισμούς. Τα άκρα πρέπει να τα χτυπήσουμε από όπου κι αν προέρχονται. Η ανοχή στην ανομία ενισχύει την εμφάνιση ακραίων φαινομένων. Επιστροφή στην νομιμότητα σε όλα τα πεδία και καμία ανοχή σε αυτούς που με τη βία προσπαθούν να ανατρέχουν τη Δημοκρατία μας, γιατί περί αυτού πρόκειται”.

“Σήμερα διαβάζω ότι αυξήθηκε σημαντικά το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης. Περάσαμε στα 343 δις. Αυτό οφείλεται στην αφαίμαξη των διαφόρων κρατικών φορέων. Η κυβέρνηση στραγγίζει και διαλύει το κοινωνικό κράτος. Δεν είναι κάτι προσωρινό, γίνεται για να δημιουργήσει το μαξιλάρι που θα φτάσει τα 20 δις. Βαίνει σε αντίστροφη πορεία από τον προϋπολογισμό μας, ότι θα είχαμε μείωση για αυτού του είδους τα ποσά, που τελικά αυξήθηκαν. Είναι μια πάρα πολύ επικίνδυνη πορεία που ακολουθούμε. Αυτή η δημοσιονομία της ελεημοσύνης είναι εντελώς απαράδεκτη και οδηγεί σε άτοπα αποτελέσματα, πρέπει να σταματήσει. Αυτό δεν είναι πολιτική. Το αναπτυξιακό σχέδιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μόνο την λέξη ανάπτυξη δεν έχει μέσα. Έχουμε ένα κατάλογο γενικόλογων υποσχέσεων χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένα μέτρα” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ