Σταθάκης στον Realfm 97,8: Η επένδυση που κάνει η ΝΔ στο να τρομοκρατεί τον κόσμο για τα μέτρα του ’19 θα αποδειχθεί μπούμερανγκ

“Μετά βεβαιότητας η επένδυση που κάνει η ΝΔ να τρομοκρατεί τον κόσμο για τα μέτρα του 19 θα αποδειχθεί μπούμερανγκ” δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Η επόμενη ημέρα έχει χρόνο και χώρο και θέματα που πρέπει να συζητηθούν υπό το βάρος των πραγματικών δεδομένων της οικονομίας. Δεν υπάρχει θέμα αυτή τη στιγμή για θέματα που η Ελλάδα προχωράει, θέλει να κλείσει το πρόγραμμα. Θα το κλείσει το πρόγραμμα 21 Ιουνίου, υπάρχουν θέματα που αφορούν δεσμεύσεις για το 2019 και 2020 που είναι δημοσιονομικά θέματα. Είναι μάλλον άγονη η συζήτηση ως προς τα θέματα αυτά αυτή τη στιγμή” ανέφερε.

“Τα προηγούμενα δυο χρόνια εφόσον είχαμε κάποιες υπεραποδόσεις στα δημόσια οικονομικά, λήφθησαν μέτρα που δεν μέρος των συμφωνιών, όπως το πλεόνασμα που δόθηκε σε κοινωνικές ομάδες. Έγιναν συζητήσεις με τους θεσμούς και βρέθηκαν λύσεις, επιθυμητές τουλάχιστον από την πλευρά της κυβέρνησης, γι’αυτό θεωρώ ότι είναι αδόκιμο να γίνεται αυτή η συζήτηση. Μετά βεβαιότητας σας λέω ότι η επένδυση που κάνει η ΝΔ στο να τρομοκρατεί τον κόσμο για τα μέτρα του ’19 και του ’20, νομίζω ότι θα αποδειχθεί μπούμερανγκ για μιά ακόμη φορά” συμπλήρωσε.

“Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης, εκ των πραγμάτων έχει υψηλό δείκτη αξιοπιστίας στην εφαρμογή του προγράμματος, γι’ αυτό ολοκληρώνεται το πρόγραμμα με επιτυχία. Εφόσον το σενάριο για εμάς παραμένει ότι η οικονομία βγαίνει από τη βαθιά κρίση, θα ήταν αυτοκτονικό για την κυβέρνηση να αφήσει να γίνει οτιδήποτε από αυτά που είπατε” είπε ο κ. Σταθάκης.

“Χρειάζεται ευρύτερη συναίνεση για αυτά τα πράγματα. Φέραμε τον νόμο για την απλή αναλογική, από εκεί και πέρα και το θέμα της Β Αθήνας είναι ένα θέμα που απασχολεί εδώ και αρκετό καιρό και υπάρχουν κάποιες σκέψεις. Είναι θέμα μιας ευρύτερης διαβούλευσης των κομμάτων και χρειάζεται ευρύτερη συναίνεση για να προχωρήσει” τόνισε.

“Θεωρώ ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ παρά τις μεγάλες διαφορές που έχουμε σε πολά κοινωνικά και άλλα θέματα, εκ του αποτελέσματος κρίνεται επιτυχής διότι περάσαμε πολλά δύσκολα θέματα που είχαμε διαφωνίες αλλά με αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό τέθηκαν. Είναι μέρος της πολιτικής δυναμικής, όλοι θα κριθούμε στις εκλογές για τις επιλογές μας στα στρατηγικά και κεντρικά θέματα της οικονομίας και της επόμενης ημέρας” δήλωσε.

“Πρωταθλητής η ενέργεια στις επενδύσεις” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ