Η απάντηση Κατσίκη στο enikos.gr για τη δήλωση που “άναψε φωτιές”- ΒΙΝΤΕΟ

Νέες, διευκρινιστικές δηλώσεις, για τα όσα είπε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όπου πρότεινε ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, έκανε στο enikos.gr o βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης.

“Εξέφρασα μια προσωπική σκέψη σε μια υποθετική ερώτηση, δεν είναι θέση του κόμματος, ούτε του προέδρου. Έκανα μια σκέψη για το ενδεχόμενο να παρακαμφθεί η Δικαιοσύνη, τις αποφάσεις της οποίας σεβόμαστε, για να βρεθεί λύση. Δεν πρόκειται να δώσουν λύση οι Τούρκοι, μην κοροϊδευόμαστε, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε”, τόνισε στο enikos.gr ο κ. Κατσίκης.

Στο ερώτημα αν η πρότασή του παρακάμπτει τη Δικαιοσύνη απαντά: “Όταν μαίνεται ο πόλεμος κυβέρνησης και Δικαιοσύνης, μου λέτε ότι την παρακάμπτω επειδή θέλω να γυρίσουν πίσω τα παιδιά μας;”.

Λίγο αργότερα ο Κώστας Κατσίκης με γραπτή δήλωσή του αναδιπλώθηκε. “Δεν πρότεινα, ούτε στήριξα την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους. Τέτοιες πράξεις και ενέργειες δεν νοούνται σε ένα κράτος δικαίου και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσα να τις υιοθετήσω. Η απάντησή μου ήταν υποθετικό σενάριο, σε μία υποθετική ερώτηση” αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Η δήλωση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

“Αν μπορούν, οι ηγεσίες των δύο χωρών, να παρακάμψουν τη Δικαιοσύνη και να προχωρήσουν σε μια ανταλλαγή δεν ξέρω τι θα κόστιζε αυτό. Εγώ θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι μια λύση”, είχε πει νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Κατσίκης, αναφερόμενος στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Μάλιστα, σε ερώτηση εάν έχει συζητήσει το ενδεχόμενο της ανταλλαγής με τον Πάνο Καμμένο ανέφερε χαρακτηριστικά: “Δεν το έχω συζητήσει με τον υπουργό Άμυνας. Όταν όμως θέτει θέμα ομηρίας, τι σημαίνει όμηρος; Ότι θέλω ανταλλαγή”.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ