Μητσοτάκης για εθνικά θέματα: Καμία εμπιστοσύνη σε Κοτζιά-Καμμένο – Τι είπε για την οικονομία – ΒΙΝΤΕΟ

«Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί το δίκιο της με αυτοπεποίθηση, με επίκληση του Διεθνούς Δικαίου και με τη στήριξη των συμμάχων της, ως μία ευρωπαϊκή χώρα η οποία σέβεται το νόμο και το Διεθνές Δίκαιο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ αναφερόμενος στην προκλητική στάση της Τουρκίας.Όπως είπε ήδη έχει μιλήσει με όλους τους συναδέλφους του, ομολόγους στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ενώ ενημέρωσε και τους συνομιλητές του στο Μόναχο, στη μεγαλύτερη Διάσκεψη Ασφάλειας. «Αυτό το οποίο είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή, είναι να υπάρχει μια γρήγορη αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο. Αυτό περιμένω, αυτό ζητώ από την Τουρκία, αυτό ζήτησα από τον κ. Γκιλντιρίμ τον οποίο συνάντησα» τόνισε. Του είπα, συνέχισε, ότι «πρέπει να υπάρχει αποκλιμάκωση στο Αιγαίο άμεσα. Να αποφεύγονται οποιασδήποτε ενέργειες οι οποίες είναι προκλητικέ. Αυτή τη στιγμή ξεκάθαρα παραβιάζεται το κλίμα των καλών σχέσεων και της καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών. Η απάντηση ήταν ότι αυτό επιθυμεί και ο ίδιος. Αλλά ξέρετε, αυτό δεν αρκεί. Αυτό πρέπει να το δούμε έμπρακτά». Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας λέγοντας πως δεν είχε ξεκάθαρο σκοπό και ήταν απροετοίμαστη. «Κάποιοι πανηγύριζαν για την επίσκεψη. Το μόνο αποτέλεσμα το οποίο είχαμε ήταν να υπάρχει ένταση και κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο. Αυτές οι συμπεριφορές, είναι συμπεριφορές οι οποίες είναι απαράδεκτες», τόνισε. Ερωτηθείς εάν φοβάται κάτι, είπε ότι η ένταση στο Αιγαίο εγκυμονεί κινδύνους, ενώ κάλεσε τον κ. Τσίπρα να είναι προσεκτικός.

«Δεν είμαστε επαρκώς σοβαροί όταν δίνουμε την εικόνα ότι στα εσωτερικά μας σπαρασσόμαστε. Έχει μεγάλη ευθύνη αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας. Διότι αυτή η εικόνα περνάει στο εξωτερικό. Και περνάει τελευταία και στην οικονομία. Όποιος θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα, αυτό το οποίο τον ενδιαφέρει είναι η πολιτική προβλεψιμότητα και η πολιτική σταθερότητα. Όταν βλέπει αυτό το κλίμα θα έρθει εύκολα να επενδύσει στην Ελλάδα; Άρα ας προσέξει πάρα πολύ ο κ. Τσίπρας που οδηγεί τη χώρα. Αυτό το οποίο κάνει είναι ο ίδιος επί της ουσίας να τορπιλίζει το δικό του αφήγημα περί επιστροφής στην κανονικότητα. Αλλά ξέρετε δεν μπορεί τελικά ο κ. Τσίπρας να είναι ένας κανονικός Πρωθυπουργός. Και δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να συνδεθεί με την επιστροφή στην κανονικότητα και την επιστροφή στην ευημερία. Διότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει μάθει να δρα πολιτικά και να θρέφεται μέσα από το διχασμό, μέσα από την πόλωση και μέσα από την όξυνση. Μόνο που η ελληνική κοινωνία δεν τα θέλει πια αυτά. Θέλει να τα αφήσει πίσω της. Θέλει σιγουριά. Θέλει σταθερότητα. Θέλει εμπιστοσύνη. Και θέλει να ξέρει ότι κάποιος κρατάει το τιμόνι της χώρας ο οποίος έχει σχέδιο. Δεν επενδύει στην πόλωση».

«Στα λόγια, οι «μαγκιές» είναι εύκολες, αλλά η εξωτερική πολιτική απαιτεί σοβαρότητα, σταθερότητα και υπευθυνότητα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, δηλώνοντας πως πέραν του κ. Τσίπρα, δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στο επιτελείο που χειρίζεται τα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, στο Υπουργείο Εξωτερικών και στην ηγεσία του και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Δεν ξέρω πόσο ενδιαφέρει τους πολίτες που δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα και η οικονομική πραγματικότητα παραμένει ζοφερή η αναβάθμιση από την Moody΄s», είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος σε θέματα οικονομίας, ενώ υπογράμμισε ότι ο ίδιος ότι θα κάνει σταυροφορία για να προσελκύσει επενδύσεις και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

Δεσμεύτηκε για μείωση της φορολογίας και σημείωσε ότι θα εξισορροπήσει τη μείωση των εσόδων από τις στοχευμένες περικοπές δαπανών. Επανέλαβε δε ότι θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% τα δύο πρώτα χρόνια και δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

«Εμείς θα φέρουμε δουλειές, θα φέρουμε επενδύσεις. Οι επενδυτές θα βρουν ένα σταθερό και απλό φορολογικό πλαίσιο που θα μειώνει σταδιακά τους φόρους, ένα αδειοδοτικό περιβάλλον που θα μειώνει τον χρόνο αδειοδότησης των επιχειρήσεων. Θα βρουν πολιτικό κλίμα που θα ευνοεί την δημιουργία επενδύσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επίσης, είπε ότι θα συζητήσει με τους εταίρους για αλλαγές στο πρόγραμμα, αφού όμως πρώτα κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και τους πείσει για το δικό του πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Στις προτεραιότητές του, ανέφερε ότι θα είναι η ταχύτατη προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων που έχει αναλάβει η χώρα.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για απόλυτη αξιοκρατία στη στελέχωση της επόμενης κυβέρνησης, υπογράμμισε ότι εκλέχτηκε από τη βάση του κόμματος, ότι δεν έχει εξαρτήσεις και δεν έχει να εξαργυρώσει κανένα γραμμάτιο και προσέθεσε ότι θα υπάρξει αξιοποίηση των στελεχών και μίξη παλιών και νέων προσώπων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ