Σγουρίδης: Ο Καμμένος δεν μπορεί να είναι υπουργός Άμυνας και να διαπραγματευτεί στο ΝΑΤΟ συμφωνία με τον όρο Μακεδονία

“Όταν θα έρθει η πρόταση εμείς θα την καταψηφίσουμε με κάθε τρόπο και από εκεί και πέρα θα συναρτήσουμε και τη θέση μας στην κυβέρνηση” δήλωσε ο αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτης Σγουρίδης.

“Σεβόμαστε τη διαπραγμάτευση, όταν θα έρθει η πρόταση που θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία εμείς δεν θα ψηφίσουμε γιατί η λέξη και μόνο συμπυκνώνει όλον τον αλυτρωτισμό” τόνισε σε συνέντευξη του στο ΘΕΜΑ 104,6.

“Όταν θα έρθει η πρόταση εμείς θα την καταψηφίσουμε με κάθε τρόπο και από εκεί και πέρα θα συναρτήσουμε και τη θέση μας στην κυβέρνηση. Σαφώς καταλαβαίνω το ερώτημα που βάζετε: μα είναι δυνατόν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να πάει στον ΝΑΤΟ και να διαπραγματευτεί μια θέση που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία μια θέση που δεν συμφωνεί; Ε, δεν θα είναι. Εμείς όμως την κυβέρνηση δεν θα τη ρίξουμε” υπογράμμισε.

“Εμείς σε πρόταση μομφής θα στηρίξουμε την κυβέρνηση” συμπλήρωσε.

Σε νέο ερώτημα για την παραμονή του Πάνου Καμμένου στη θέση του υπουργού Άμυνας ο κ. Σγουρίδης απάντησε ότι «προτρέχουμε αλλά αν θα φτάσουμε σε αυτό το ακραίο σημείο σαφώς δεν θα υπάρχει αντίφαση. Εννοείται και δεν θα μπορεί να είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας, ξέρω ‘γω, ο Πάνος Καμμένος ο οποίος για το θέμα του ονόματος και τότε είχε ταυτιστεί με τον Ανδρέα Παπανδρέου όταν είχε πει ότι η Μακεδονία είναι η ψυχή μας».

«Σε θέματα εθνικής σημασίας εμείς θα τηρήσουμε τη στάση μας για τα εθνικά θέματα που δεν μπορούμε να την αλλάξουμε αν δεν κάνουμε συνέδριο, που και να γίνει δεν θα αλλάξει γιατί ο αλυτρωτισμός ήταν αυτος που πάντα δημιουργούσε πρόβλημα στα Βαλκάνια» κατέληξε ο κ. Σγουρίδης.

Δηλώσεις έκανε ο κ. Σγουρίδης και στο ραδιόφωνο του ALPHA.  «Ο Πάνος Καμμένος δεν θα μπορεί να είναι υπουργός Άμυνας και να πάει να υπογράψει στο ΝΑΤΟ συμφωνία με τον όρο «Μακεδονία», είπε ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Εμείς περιμένουμε την πρόταση και εφόσον περιέχει τον όρο «Μακεδονία», δεν πρόκειται να την ψηφίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημείωσε ωστόσο πως «οι ΑΝΕΛ επειδή κρατούν τον λόγο τους, θα στηρίξουν την κυβέρνηση, μπορεί να μην είναι μέσα στην κυβέρνηση. Σε περίπτωση ψήφου εμπιστοσύνης, σε πρόταση μομφής, θα στηρίξουμε αυτή την κυβέρνηση. Από κει και πέρα μπορεί να μην είμαστε στην κυβέρνηση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ