Καταιγισμός τουρκικών προκλήσεων για το Αιγαίο

Οι τουρκικές προκλήσεις για το Αιγαίο συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό στον απόηχο της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Χθες ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 έφερε στο φως βίντεο-ντοκουμέντο με τουρκική ακταιωρό να φθάνει μία ανάσα από το ελληνικό φυλάκιο στην Καλόλιμνο. Το βίντεο με την τουρκική πρόκληση καταγράφηκε από ψαρά που εκείνη την ώρα μάζευε τα δίχτυα του και είδε την τουρκική ακταιωρό να περνά ανάμεσα από το αλιευτικό του και το νησί, όπου υπάρχει στρατιωτική φρουρά.

Η νέα αυτή πρόκληση, έρχεται μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος υποστήριξε ότι το «Αιγαίο δεν είναι ελληνικό».

Από την άλλη μεριά, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ανέφερε ότι «εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας, όμως υπάρχουν νησιά, τα οποία δεν υπάγονται σε κάποια συμφωνία».

Επιπροσθέτως, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, ασκώντας κριτική στον Ταγίπ Ερντογάν μετά την επίσκεψη του στην Αθήνα, επανέλαβε αυτά που είχε πει και τον Οκτώβριο του 2016 για τα «18 νησιά που έχει καταλάβει παράνομα η Ελλάδα».

«Θέλω να ρωτήσω τον κ. Ερντογάν: Γιατί εκεί δεν είπε τίποτα για τα 18 νησιά; Γιατί δεν ανέφερε τίποτα για τα 18 νησιά που βρίσκονται υπό κατάληψη; Αντί να ζητάει πίσω τα 18 νησιά του Αιγαίου, που έχει παράνομα καταλάβει η Ελλάδα, έκανε δηλώσεις για επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάννης», είπε ο Κιλιντσάρογλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ