Στην Άγκυρα ο Μουζάλας για το προσφυγικό

Του Βασίλη Σκουρή

Επιστολή στον Τούρκο ομόλογό του απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής για την πραγματοποίηση της επίσκεψης ώστε να εξειδικευτούν τα μέτρα που συμφώνησαν Τσίπρας – Ερντογάν.

Στόχος να μειωθούν οι ροές προς τα ελληνικά νησιά, αλλά και να μεταφερθούν πρόσφυγες στην ενδοχώρα και να επαναπροωθηθούν στην γειτονική χώρα. Εντός του Δεκεμβρίου η επίσκεψη, στηρίζει ο Τσίπρας το αίτημα να τηρήσουν οι Βρυξέλλες τις υποχρεώσεις τους στην Άγκυρα.

Την τουρκική πρωτεύουσα θα επισκεφτεί εντός του Δεκεμβρίου ο Γιάννης Μουζάλας προκειμένου να συζητήσει την εξειδίκευση της συμφωνίας Τσίπρα-Ερντογάν για τη συνεργασία των δυο χωρών στο προσφυγικό.

Οι δυο ηγέτες έχουν συμφωνήσει να υπάρξει μείωση των προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα αλλά και να ανοίξει ο δρόμος για την αποσυμφόρηση των ελληνικών νησιών με τη μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα και την επιστροφή από εκεί στην Τουρκία όσων δεν θα αποκτήσουν άσυλο.

Ο Αλέξης Τσίπρας παράλληλα θα μεταφέρει και θα υποστηρίξει το αίτημα Ερντογάν προς τις Βρυξέλλες προκειμένου η ΕΕ να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς την Άγκυρα, δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμφωνία για το προσφυγικό.

Όπως είπε ο Ταγίπ Ερντογάν στον Έλληνα Πρωθυπουργό οι Βρυξέλλες έπρεπε να δώσουν έως τώρα 2,5 δισ. ευρώ στην Τουρκία και έχουν δώσει μόνο οκτακόσια εκατομμύρια.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ