Φλαμπουράρης: Η σύγκρουση ΔΝΤ – Σόιμπλε δεν βοηθά την πατρίδα μας αλλά εμείς ελπίζουμε

“Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς τα προαπαιτούμενα έχουν εκπληρωθεί, παρότι κάποια από αυτά είναι σκληρά” τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

“Και είναι σαφές πως με το κλείσιμο της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ θα πάρει ανάσα η πραγματική οικονομία. Γιατί εκτός από την εξόφληση των υποχρεώσεων προς τους πιστωτές, τα υπόλοιπα χρήματα θα καλύψουν ανάγκες της πραγματικής οικονομίας. Παράλληλα η κυβέρνηση δίνει μεγάλη μάχη ώστε αρκετές επενδύσεις που εκκρεμούν για καιρό, να πάρουν το δρόμο της υλοποίησης, ξεπερνώντας εμπόδια που υπήρχαν κυρίως από τις προηγούμενες περιόδους” προσθέτει ο υπουργός Επικρατείας.

“Έτσι εκτός από την ολοκλήρωση της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, των επενδύσεων που έχουν ξεκινήσει και τη σταδιακή δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα στο επόμενο εξάμηνο να ξεκινήσουν τα έργα στο Ελληνικό και να ολοκληρωθούν εντός του καλοκαιριού όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την εκκίνηση έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας πάνω από 2 δισ. Την ίδια στιγμή δεκάδες μεγάλα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ταυτόχρονα θέλω να γνωστοποιήσω στον ελληνικό λαό ότι η κυβέρνηση δεν ξεπουλά όσο όσο τη δημόσια περιουσία, αλλά την αξιοποιεί. Διότι τι άλλο σημαίνει η δημοπρασία για το Καστέλι Ηρακλείου, σε έργο ύψους 1 δισ. ευρώ, που το 47% έχει το ελληνικό δημόσιο και το 53% οι επενδυτές; Ή η δημοπρασία για το Θριάσιο Πεδίο;” επισημαίνει ο κ. Φλαμπουράρης.

“Όλοι οι Έλληνες λοιπόν αλλά και οι ξένοι επενδυτές είναι σίγουροι ότι η κυβέρνηση με σεβασμό στο περιβάλλον, στα εργασιακά δικαιώματα και την περιουσία του ελληνικού λαού, αγωνίζεται για έξοδο από την κρίση, προστατεύοντας ΟΛΟΥΣ” σημειώνει.

“Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ανάμεσα στη σύγκρουση ΔΝΤ και Σόιμπλε προσπαθεί να πετύχει μια λύση για το χρέος που θα το καθιστά βιώσιμο. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτή η σύγκρουση δεν βοηθά την πατρίδα μας, παρόλα αυτά εμείς επιδιώκουμε και ελπίζουμε. Η ζωή όμως συνεχίζεται και κυβέρνηση, πολιτικές δυνάμεις και ελληνικός λαός πρέπει όλοι να συμμετέχουν στην τιτάνια προσπάθεια” καταλήγει ο κ. Φλαμπουράρης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ