• Ο Πανούσης για την τρομοκρατία: Δεν χρειάζεται πανικός αλλά η Ελλάδα πρέπει λάβει μέτρα - ΒΙΝΤΕΟ

  11:10 πμ, Σαββατο 26 Μάρ 2016 11:10 πμ, Σαββατο 26 Μάρ 2016

  Για "νεοτρομοκρατία" έκανε λόγο ο Γιάννης Πανούσης προειδοποιώντας ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει τα μέτρα της.

  Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σχολιάζοντας στο MEGA τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες είπε ότι η "νεοτρομοκρατία είναι οριζόντια, αφορά σε όλα τα κράτη, είναι τυφλή και φοβίζει περισσότερο". Για την χώρα μας σημείωσε: "Οι τζιχαντιστές σε επιλέγουν για εχθρό με τα δικά τους κριτήρια. Θέλω να ελπίζω ότι η Ελλάδα θα είναι ψύχραιμη αλλά δεν ειναι μόνη της. Δεν μπορεί να εκτιμήσει κανείς τίποτα. Πιθανώς σε μια κατάταξη επικινδύνων χωρών ή στόχων, η Ελλάδα να μην είναι στους πρώτους στόχους αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι έχουν κάποιον ορθολογισμό οι κινήσεις τους. Δεν χρειάζεται πανικός αλλά πρέπει να πάρεις τα μέτρα σου". Ο κ Πανούσης σημείωσε ότι οι μυστικές υπηρεσίες πρέπει να δουλέψουν. "Εδώ έχουμε μια άποψη ότι δεν πρέπει να υπάρχει αποτροπή στα σύνορα , ότι δεν πρέπει οι μυστικές να έχουν πληροφόρηση", είπε.

  Για την προσφυγική κρίση, ο πρώην υπουργός τόνισε ότι "φοβάται πως το στρίμωγμα που μας γίνεται έχει εθνικές παραμέτρους. Μπορεί να έχει εθνικές επιπτώσεις. Μην το παίρνουμε μόνο με τη μορφή την ανθρωπιστική".

  "Το ΝΑΤΟ δεν το ζητήσαμε, ήρθε. Αν το ζητήσαμε, είναι το χειρότερο. Η ουσία είναι ότι αλλάζει ήδη κάτι στην εξωτερική μας πολιτική. Είτε το ζητήσαμε είτε ήρθε, μέχρι στιγμής δίνουμε. Δεν καταλαβαίνω στην ισορροπία της εξωτερικής πολιτικής τι ακριβώς παίρνουμε" υπογράμμισε ενώ αναφερόμενος στο Αιγαίο εκτίμησε ότι πάμε σε μια μορφή ελεύθερης ζώνης όπου δεν εχεις τον πλήρη έλεγχο. "Μοιάζει να αλλάζει η εικόνα του Αιγαίου. Άνοιξαν οι σχέσεις με τα Σκόπια που εμφανίζονται να είναι το φρούριο της Ευρώπης", πρόσθεσε.

  Επίσης, ο κ. Πανούσης είπε ότι είναι λάθος αυτά τα όργανα τα πολυμελή που γίνονται για να σώσουν την κατάσταση. "Δηλαδή πρωθυπουργός και 15 υπουργοί θα συντονίσουν το ασυντόνιστο. Η Ελλάδα δεν λειτουργεί ποτέ οριζόντια, λειτουργεί κάθετα. Κάθε υπουργός θα λέει βέβαια και στο υπουργείο του θα κάνει τα δικά του. Δεν γίνεται έτσι η δουλειά, εδώ θέλει να βάλεις έναν άνθρωπο να συντονίζει τα πάντα με την υπογραφή του Πρωθυπουργού και να μπορεί να διατάσσει τους υπουργούς, αλλιώς δεν γίνεται. Και θέλουμε και ένα υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας σε αυτή τη χώρα όπου θα βάλει μέσα την ΕΥΠ, την αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό" είπε.

  Ακόμη, διερωτήθηκε για ποιο λόγο να απομακρυνθεί ο κ. Μουζάλας από τη θέση του, ωστόσο εκτίμησε πως δεν θα μπορούσε να διευθύνει το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας που προτείνει καθώς είναι ήρεμος, πολύ πράος και δεν έχει πολιτικό background.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα