Το παρασκήνιο της παραίτησης Σγουρίδη

Η δήλωση που επιχείρησε να ανασκευάσει αλλά τελικά οδήγησε στην παραίτησή του για «λόγους ευθιξίας» από τη θέση του υφυπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων πλαισιώνει ένα πολύωρο έντονο παρασκήνιο με «πρωταγωνιστή» τον κ. Παναγιώτη Σγουρίδη.

Όπως αναφέρει το “Έθνος” ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στις Βρυξέλλες και με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής έκλεισε κορυφαίο ραντεβού για τη συγκυρία (Προσφυγικό και αξιολόγηση του προγράμματος) με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Πάνος Καμμένος, αρχηγός των ΑΝΕΛ, ως υπουργός Εθνικής Αμυνας προσπαθούσε να «κλειδώσει» μια ώρα αρχύτερα το φινάλε της δημιουργίας των hotspots για να επιβεβαιωθεί η «πρόβλεψη» της κυβερνητικής εκπροσώπου ‘Ολγας Γεροβασίλη ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται στη Σύνοδο Κορυφής για το Προσφυγικό όχι ως εγκαλούμενος αλλά ως εγκαλών. Η δημόσια παρέμβαση λοιπόν του στελέχους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Σγουρίδη, ο οποίος αποδέχθηκε σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι ο κ. Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες με τις υποσχέσεις του, όπως έκαναν στο παρελθόν οι κ. Σαμαράς και Παπανδρέου, σήμανε συναγερμό στο πρωθυπουργικό επιτελείο και στα δύο κόμματα της συμπολίτευσης.

Εγκυρότατες πληροφορίες του “Έθνους” αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε στις Βρυξέλλες για τις δηλώσεις, ενώ την ίδια στιγμή στην Αθήνα η ‘Ολγα Γεροβασίλη, έχοντας λάβει το «σήμα» από τον κ. Τσίπρα, κάλεσε στο τηλέφωνο τις άμεσα εμπλεκόμενες πλευρές. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι η κ. Γεροβασίλη ενημέρωσε τον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων και εν συνεχεία στο γραφείο της στο Μέγαρο Μαξίμου, σε συνεννόηση με τον υφυπουργό αρμόδιο για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, Τέρενς Κουίκ, άρχισαν να διαχειρίζονται αθόρυβα το θέμα -ζητώντας από τον κ. Σγουρίδη να ανασκευάσει και στη συνέχεια να λάβει αποφάσεις.

«Ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, για λόγους ευθιξίας έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού. Ο πρωθυπουργός θα ασχοληθεί με το θέμα μόλις επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες». Με αυτήν τη λιτή ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου «αποκάλυψε» την κατάληξη των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων. Σύμφωνα πάντως με εγκυρότατες πηγές ο κ. Τσίπρας έχει ήδη -παρότι δεν ανακοινώθηκε- κάνει αποδεκτή επί της ουσίας την παραίτηση του κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος είχε μακρά συνομιλία με τον κ. Καμμένο. Τι έλεγε στη συνέντευξη που άναψε φωτιές στην κυβέρνηση;

«Οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν αλλά από αυτά που έλεγαν. Αν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου, πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια», άρχισε να λέει σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης ο κ. Σγουρίδης, ο οποίος σε ερώτηση του δημοσιογράφου «δηλαδή τους παραπλάνησε ο πρωθυπουργός;» έδωσε την εξής απάντηση: «Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Οπως τα ”λεφτά υπάρχουν”…».

Όταν δε ο δημοσιογράφος επιμένοντας ξαναρώτησε «δηλαδή τους παραπλάνησε ο Τσίπρας, όπως και ο Σαμαράς;», ο κ. Σγουρίδης είπε τα εξής: «Όπως ο Παπανδρέου πριν κ.λπ. Αρα κάποια στιγμή, επειδή η χώρα έφτασε στο τέλος και επειδή αυτήν τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα επιτελικό υπουργείο που μιλάει μόνο για την επιχειρηματικότητα, ας ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα».

Aνασκεύασε

Το απόγευμα και στην προσπάθεια να εξηγήσει τι εννοούσε για να αναχαιτιστεί η παρεξήγηση, ο κ. Σγουρίδης υπογράμμισε: «Δεν εννοούσα ότι ο πρωθυπουργός κορόιδεψε τους αγρότες, ο Τσίπρας δεν είναι ούτε Παπανδρέου ούτε Σαμαράς».

Το σίγουρο είναι ότι και προηγούμενες δηλώσεις του κ. Σγουρίδη (πρώην στέλεχος και βουλευτής επί χρόνια του ΠΑΣΟΚ πριν ενταχθεί στους ΑΝΕΛ) για τις αγροτικές κινητοποιήσεις είχαν προκαλέσει αντιδράσεις στον χώρο των αγροτών, καθώς τους κατηγορούσε ότι δεν έχουν συγκεκριμένα αιτήματα.

«Οι αγρότες βγήκαν έξω στους δρόμους χωρίς να ξέρουν τι ζητάνε, λένε tabula rasa (άγραφη πλάκα). Είναι δυνατόν να γίνει διάλογος αν δεν ξέρουν τι ζητάνε;» διερωτήθηκε προ ημερών στο Mega o υφυπουργός Υποδομών. Και πρόσθεσε στηρίζοντας την κυβερνητική πρόταση:

«Υπάρχουν στο σχέδιο (σ.σ. Κατρούγκαλου) προτάσεις ευεργετικές που δεν τις ξέρουν, και να καθίσουν να τις δουν».

«Κρίνουν τον Τσίπρα επειδή ανέβαινε στα τρακτέρ; Προσπαθούμε να βάλουμε τάξη στη χώρα», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρίδης.

Πηγή: Έθνος

 

Δείτε επίσης:

Σγουρίδης: Ο Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες όπως ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου

Διορθώνει τη δήλωση του ο Σγουρίδης – ΒΙΝΤΕΟ

Νέα δήλωση Σγουρίδη: Δεν το εννοούσα…

Υπό παραίτηση ο Σγουρίδης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ