• Θεοδωράκης: Εάν ο Τσίπρας δεν μπορεί,να συμφωνήσουμε σε 10 προτεραιότητες και 10 υπουργούς

  9:28 πμ, Κυριακή 14 Φεβ 2016 9:28 πμ, Κυριακή 14 Φεβ 2016

  Tην άποψη ότι οι εκλογές σε αυτή τη φάση θα δημιουργήσουν ανυπέρβλητα προβλήματα εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ τόνισε ότι τα κόμματα εξουσίας παθαίνουν βέρτιγκο με τις προτάσεις του Ποταμιού.

  Δυστυχώς, στη ζωή δεν υπάρχουν ιδανικές λύσεις και πολλές φορές είσαι αναγκασμένος να επιλέξεις ανάμεσα στο κακό και στο χειρότερο. Οι εκλογές τώρα θα δημιουργήσουν ανυπέρβλητα προβλήματα στην οικονομία. Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε τον Αύγουστο να υλοποιήσει μια συμφωνία. Αντιλαμβάνεστε ότι αν πει στους εταίρους μας ότι ξανακάνουμε εκλογές, πολλοί απ’ αυτούς θα μας πουν «ώς εδώ». Η πρότασή μας προς τον κ. Τσίπρα είναι να φανεί για μια φορά ειλικρινής. Εχει την πλειοψηφία, έχει 153 πιστούς, ας προχωρήσει. Εάν δεν μπορεί, να έρθει στη Βουλή, να τα βάλουμε κάτω ένα ένα τα θέματα και να βρούμε λύσεις. Να συμφωνήσουμε στις δέκα προτεραιότητες που έχει ανάγκη ο τόπος και σε δέκα υπουργούς που θα τις φέρουν εις πέρας. Αν δεν μπορέσουμε, τότε ο αναγκαστικός δρόμος θα ’ναι οι εκλογές κι ο Θεός βοηθός» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης ερωτηθείς για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

  Ο Επικεφαλής του Ποταμιού στη συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής» προανήγγειλε μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες του Ποταμιού «προς τις δυνάμεις που θέλουν να συγκρουστούν με τον λαϊκισμό», ενώ σε ότι αφορά τη δημιουργία ενός νέου κεντρώου κόμματος με εκλογή αρχηγού από τη βάση ήταν ξεκάθαρος: «Έχω υπάρξει στη ζωή μου πολύ τολμηρός για να με φοβίσει μια πρόταση για εκλογή από τη βάση. Όλα στην ώρα τους. Η δημιουργία ενός νέου μεγαλύτερου μεταρρυθμιστικού κινήματος όμως είναι υπόθεση των πολιτών και όχι των κομματικών μηχανισμών».

  Σε ερώτηση που είχε να κάνει με τα «ανοίγματα» στελεχών της ΝΔ προς το Ποτάμι ανέφερε: «Η Νέα Δημοκρατία δε θα γίνει μεταρρυθμιστικό κόμμα δια της μεταγραφής ή δια της αντιγραφής. Θα πρέπει να προσπαθήσει μόνη της. Προς το παρόν παραμένει ένα συντηρητικό κόμμα. Ακόμη και σήμερα λέει: δεν θα διώξουμε κανέναν δημόσιο υπάλληλο. Εμείς λέμε: θα διώξουμε τους υπαλλήλους που διαδοχικά αξιολογούνται αρνητικά και θα κλείσουμε τις νεκρές υπηρεσίες. Τα κόμματα εξουσίας παθαίνουν βέρτιγκο με τέτοιες προτάσεις», ενώ στη συνέχεια είπε: «Περιμένουμε τις συγκεκριμένες προτάσεις του κ. Μητσοτάκη. Χωρίς να υποτιμώ το μεταρρυθμιστικό του πνεύμα θα έλεγα ότι τα ωραία λόγια δεν αρκούν».

  Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε για ακόμη μια φορά την ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου λέγοντας: «Πρέπει να σπάσουμε τις μεγάλες περιφέρειες – για να μη βγάζουν βουλευτές τα κανάλια- να μειώσουμε το μπόνους των 50 εδρών και βέβαια το μπόνους να πηγαίνει και στους συνασπισμούς κομμάτων. Οι αλλαγές να γίνουν σε αυτή τη Βουλή, με 200 ψήφους».

  Τέλος, αναφέρθηκε και στις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας λέγοντας: «Στις δημοσκοπήσεις η κυβέρνηση παίρνει 15%, η ΝΔ 19% και το Ποτάμι 2.5%. Πιστεύει κανείς ότι αυτά θα είναι τα εκλογικά αποτελέσματα όταν γίνουν εκλογές; Αλλά να σας το πω και διαφορετικά. Οι προτάσεις μου δύο χρόνια τώρα, δεν επηρεάζονται ούτε από δημοσκοπήσεις, ούτε από πολιτικό κόστος. Είμαστε χρήσιμοι για τη χώρα; Αυτό έχει σημασία. Και όχι τι θα κάνουμε για να επιβιώσουμε», ενώ αναφερόμενος στο κλίμα πόλωσης που δημιουργείται ανέφερε: «O κόσμος έχει καταλάβει ότι η λύση δεν είναι η πολιτική ανακύκλωση. Η λύση είναι οι μεταρρυθμίσεις και το κίνημά των μεταρρυθμίσεων είναι το Ποτάμι».

  Διαβάστε επίσης

  Τσίπρας: Δεν γίνεται να καθυστερεί το πρόγραμμα επειδή οι θεσμοί δεν συμφωνούν μεταξύ τους

  Λεβέντης: Δεν μπορεί ο κάθε Κατρούγκαλος από το Κολωνάκι να καταλάβει τους αγρότες - ΒΙΝΤΕΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα