• Τσίπρας: Η Ελλάδα θα κάνει το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός

  12:57 μμ, Κυριακή 31 Ιάν 2016 12:57 μμ, Κυριακή 31 Ιάν 2016

  "Συνεχίζουμε τη μάχη από καλύτερες θέσεις με στόχο την έξοδο από την κρίση, με δικαιοσύνη και δημοκρατία" τονίζει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στον ένα χρόνο κυβέρνησης Αριστεράς, σε άρθρο του στην εφημερίδα Αυγή".

  "Πατώντας πλέον, σταθερά, βαδίζουμε σε μια νέα χρονιά ρήξης με το παλιό" επισημαίνει μεταξύ αλλων και δηλώνει βεβαιος ότι η Eλλάδα θα κανει το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός.

  Δείτε εδώ αναλυτικά το άρθρο του στην εφημερίδα Αυγή:

  Η 25η του Γενάρη αποτελεί δίχως αμφιβολία μια ιστορική ημέρα. Είναι η ημέρα που ο ελληνικός λαός αποφάσισε, κυρίαρχα και και περήφανα, να χαράξει μια νέα πορεία στον τόπο του. Και επιφόρτισε για πρώτη φορά την Αριστερά με την ευθύνη να ηγηθεί αυτής της μακράς, δύσκολής, μα και ελπιδοφόρας πορείας. Μιας πορείας οικονομικής, παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης, με την ανοικοδόμηση ενός αξιόπιστου και δίκαιου κοινωνικού κράτους, την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση στο πλευρό των πολιτών και των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου.

  Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι η πορεία αυτή δε θα ήταν ούτε σύντομη ούτε ανώδυνη. Θα εμπεριείχε συγκρούσεις με ισχυρά κατεστημένα, συμφέροντα και τομές με τις παθογένειες που έφεραν την Ελλάδα και τον λαό μας στο χείλος της καταστροφής. Είμαστε περήφανοι που παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, μπορούμε να συνεχίσουμε τη μάχη από καλύτερες θέσεις , με στόχο την έξοδο από την κρίση, με δικαιοσύνη και δημοκρατία.

  Στις 25 του Γενάρη αναλάβαμε ευθύνες ιστορικές, όχι μόνο για το λαό μας, αλλά και για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια Αριστερά. Είχαμε συνείδηση ότι ο άγωνας που ξεκινήσαμε στην Ελλάδα ήταν ένας αγώνας για ολόκληρη την Ευρώπη. Γνωρίζαμε ότι η προοδευτική και κοινωνική Ευρώπη είχε στραμμένη την προσοχή και τις προσδοκίες της σε εμάς. Δεν μας επιτρεπόταν να αποτύχουμε. Γι' αυτό επιλέξαμε να σταθούμε στο ύψος των ευθυνών μας, αναλαμβάνοντας βάρη που δεν μας αναλογούσαν. Ο δρόμος,ωστόσο,άνοιξε. Στην Ευρώπη δεν είμαστε πια μόνοι μας. Προχωράμε με συμμαχίες που ισχυροποιούνται συνεχώς, διαμορφώνοντας μια πραγματική δυναμική συνολικής αλλαγής των συσχετισμών.

  Πατώντας, πλέον, σταθερά, βαδίζουμε σε μια νέα χρονιά ρήξης με το παλιό. Ολοκληρώνουμε με επιτυχία την αξιολόγηση επιταχύνοντας την ελάφρυνση του χρέους. Προχωρούμε στην ανασυγκρότηση της πατρίδας μας, ξεπερνώντας την κρίση και ανακτώντας την κυριαρχία μας. Ξεκινάμε τον μεγάλο αγώνα για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των κοινωνικών πληγών, για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων, για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η κοινωνία μας . Λύνουμε τις αντιφάσεις και τα προβλήματα δεκαετιών διακυβέρνησης από το πολιτικό κατεστημένο, λειτουργώντας πάντα υπέρ των ευάλωτων και των πιο αδυνάμων. Συγκρουόμαστε με τη διαπλοκή και εδραιώνουμε σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής τη διαφάνεια.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πια μια έμπειρη, αριστερή δημοκρατική παράταξη που εκπροσωπεί τον κόσμο της εργασίας και του πολιτισμού, τον κόσμο της εργασίας και του πολιτισμου, τον κόσμο της δημιουργίας και της καινοτομίας. Με πίστη στις δυνάμεις μας και τη στήριξη του ελληνικού λαού θα τα καταφέρουμε. Η Ελλάδα θα κάνει το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός. Θα κερδίσει τη μάχη της δημοκρατίας, της ανασυγκρότησης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης, ανοίγοντας τον δρόμο αυτόν σε ολόκληρη την Ευρώπη.

  Πηγή: AYΓΗ

  Διαβάστε επίσης:

  Ο Μάρδας για το ασφαλιστικό των αγροτών: Δεν είναι η καλύτερη λύση αλλά αυτές οι δυνατότητες υπήρχαν

  Μπακογιάννη: O Κυριάκος έκανε τον Τσίπρα να ιδρώσει - ΒΙΝΤΕΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα