Η Κεραμέως καταγγέλλει φωτογραφική διάταξη που θίγει μόνο εκείνη και τον σύζυγό της – ΒΙΝΤΕΟ

Φωτογραφική χαρακτήρισε η Νίκη Κεραμέως τη διάταξη για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι μέλη της Επιτροπής δεν μπορεί να είναι σύζυγοι ή συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού με πολιτικά πρόσωπα. Όπως επισήμανε θίγει προσωπικά την ίδια, επειδή ο σύζυγός της είναι μέλος της Επιτροπής. 

“Σιωπώ γιατί αυτό επιβάλλει η αξιοπρέπειά μου και η πορεία μου ως άνθρωπος. Δεν πρόκειται να συμμετάσχω στο δικό σας παιχνίδι θα πω όμως μια κουβέντα.  Ευχαρίστως θεσπίστε αυτό το φωτογραφικό ασυμβίβαστο που φέρνετε, παρότι ο σύζυγός μου ορίστηκε μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού έξι χρόνια πριν εκλεγώ βουλευτής. Το 2009, δεν ήμασταν καν παντρεμένοι και δεν είχα σχέση με το δημόσιο βίο.  Κύριε υπουργέ δεν υπάρχει σε όλη την ελληνική επικράτεια άλλος άνθρωπος που να θίγεται από αυτή τη διάταξη. Μόνο εγώ προσωπικά. Και παρεμπιπτόντως πιο φωτογραφική δεν μπορούσατε να κάνετε τη διάταξη. Θα μπορούσατε να βάλετε και την ιδιότητα της εγκύου ενδεχομένως για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον ότι πρόκειται για μένα” τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ. Η κ. Κεραμέως έκανε λόγο για πολιτική δίωξη, είπε ότι έρχεται στη βουλή μια εβδομάδα μετά τον ορισμό της στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και απευθυνόμενη στην κυβέρνηση ανέφερε ότι για να πείσει ας επεκτείνει αυτή τη διάταξη σε όλες τις ανεξάρτητες αρχές.

Νωρίτερα για το ίδιο θέμα επικράτησε ένταση με τη ΝΔ να καταθέτει αίτηση αντισυνταγματικότητας. Η τροπολογία, όπως είπε ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Φορτσάκης, “φωτογραφικά μεταβάλλει τη διάρκεια της θητείας των μελών της Επιτροπής” και “μεταβάλλει τα ασυμβίβαστα των μελών της”.   Από την πλευρά του ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας είπε ότι πρόκειται για την Νίκη Κεραμέως, της οποίας ο σύζυγος Δημήτρης Λουκάς είναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής. “Δεν κρύβουμε και τίποτα, όπως βλέπετε η σχέση είναι οφθαλμοφανής” είπε μάλιστα με χιούμορ δείχνοντας την εγκυμονούσα βουλευτή. 

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης απαντώντας υπονόησε ότι η αντίδραση της Ν.Δ. οφείλεται στην εμπλοκή βουλευτού της.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Απερρίφθη η αίτηση αντισυνταγματικότητας της ΝΔ – ΒΙΝΤΕΟ

Κόντρα Βορίδη-Λάππα για τις τηλεοπτικές άδειες – ΒΙΝΤΕΟ

Απερρίφθη η νέα αίτηση αντισυνταγματικότητας της ΝΔ – ΒΙΝΤΕΟ

Νέα αίτηση αντισυνταγματικότητας από τη ΝΔ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ