• Μαξίμου: Ολομέτωπη επίθεση κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το ασφαλιστικό

  7:35 πμ, Σαββατο 09 Ιάν 2016 7:35 πμ, Σαββατο 09 Ιάν 2016

  Ρεπορτάζ: Γαλιατσάτος Παναγής

  Σε ολομέτωπη επίθεση κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προχωρεί η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει την εκλογική και στελεχιακή της βάση και να κατευνάσει τις ολοένα διογκούμενες κοινωνικές αντιδράσεις.

  Η τακτική της κυβέρνησης αποβλέπει να μεταθέσει την ευθύνη για τις παρεμβάσεις του νέου ασφαλιστικού που πλήττουν κυρίως τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, στα λάθη και τις παραλήψεις των δύο πάλαι ποτέ μεγάλων κομμάτων.

  Η νέα επίθεση της κυβέρνησης στην αντιπολίτευση βασίζεται σε ένα σημείωμα με 9 άξονες, που σκοπό έχει να υπενθυμίσει τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος.

  Υπό τον τίτλο «Ποιος μιλάει για το Ασφαλιστικό», η κυβέρνηση αναφέρει πως τις τελευταίες μέρες έχουν πληθύνει τα στελέχη της αντιπολίτευσης που «πασχίζουν να προβάλλουν τους εαυτούς τους ως όψιμους υπερασπιστές της κοινωνικής ασφάλισης» και υποστηρίζει τα εξής:

  1. Ότι οι τεράστιες ανισότητες του ασφαλιστικού και η λεηλασία των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων, που συνετέλεσαν στο να καταστεί το σύστημα μη βιώσιμο, έχει την υπογραφή των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

  2. Ότι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9% που αποφασίστηκε τον Ιούλιο του 2014, από την τότε κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ σε συνεννόηση με την Τρόικα, δημιούργησε σοβαρότατο πρόβλημα χρηματοδότησης των Ασφαλιστικών Ταμείων.

  3. Ότι τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με τους θεσμούς που παραδέχτηκαν ότι έκαναν λάθη πολιτικής στην Ελλάδα ουδέποτε έχουν παραδεχτεί το λάθος τους και αντίθετα σήμερα δυσκολεύονται να κρύψουν την οργή τους για την συμφωνία των εργοδοτικών οργανώσεων σε μια λογική αύξηση των εισφορών, ώστε να αποφευχθούν νέες οριζόντιες μειώσεις στις κύριες συντάξεις.

  Το σημείωμα κατηγορεί τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι ελπίζουν να εξαναγκαστεί η κυβέρνηση σε μεγάλες μειώσεις συντάξεων, ώστε να εκμεταλλευτούν πολιτικά την κατάσταση κοινωνικής δυσαρέσκειας που θα δημιουργηθεί και τους καταλογίζει «ανεύθυνο και τυχοδιωκτικό πολιτικό τακτικισμό, που αδιαφορεί για τις επιπτώσεις σε ευρύτατα κοινωνικά στρώματα». Μάλιστα υποστηρίζει εδώ ότι αυτό εξηγεί και την ελάχιστα εποικοδομητική στάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ απέναντι στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.

  Πέραν αυτών, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η μεταρρύθμιση που προωθείται με το νομοσχέδιο αυτό είναι η πρώτη που διαμορφώνεται με κυβερνητική πρωτοβουλία και μέσα από δημόσιο διάλογο και όχι με mail από τους δανειστές.

  Μάλιστα, αναφέρει ως δείγμα τέτοιου διαλόγου που έχει ήδη ξεκινήσει με την κοινωνία και προχωράει με παραγωγικό τρόπο, την «βελτιωτική παρέμβαση στο ζήτημα των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και των εργαζόμενων με μπλοκάκι» και τονίζει πως η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με τους θεσμούς με βάση τη συναίνεση γύρω από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο: «Αν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εύχονται να χαθεί η μάχη αυτή, είναι καλύτερα να βγουν να το δηλώσουν ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές», καταλήγει το Μαξίμου.

  Πηγή: real.gr

  Διαβάστε επίσης:

  Κουρουμπλής: Οι 8 άξονες της μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

  Η απάντηση της Καφαντάρη για το διορισμό του συζύγου της

  ��δωνις: Το ξύλο με την κυβέρνηση της Αριστεράς έχει άλλη χάρη

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα