Ο Βαρουφάκης έγινε κόμικ και μιλάει για το… Grexit – ΦΩΤΟ

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης θέλοντας να ευχαριστήσει το αφιέρωμα που του έκανε το Jacobin Magazine έγραψε στο προσωπικό του ιστότοπο:” To Jacobin Magazine με τίμησε με μια έκδοση συνέντευξης που είχα παραχωρήσει στο δημοσιογράφο και σκιτσογράφο  Francisco de Zarate, συντάκτη της εφημερίδας της Αργεντινής Clarin, που εικονογραφήθηκε από τον Fernando Calvi. Ευχαριστώ Francisco, Fernando και Jacobin”.

Nα σημειωθεί πως ο τίτλος της συνέντευξης είναι “Ο άνθρωπος που ήξερε πολλά” και βασίζεται σε προγενέστερες δηλώσεις του Βαρουφάκη στο περιοδικό.

Στα σκίτσα ο πρώην υπ. Οικονομικών της χώρας μας καυτηριάζει την αδιαφάνεια της Ε.Ε., κάνει λόγο για δημοκρατικό έλλειμμα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τους πολίτες της Ευρωζώνης, χαρακτηρίζει ως “μεγάλο αφεντικό” το Eurogroup και αναφέρεται στον ρόλο των Μεγάλων Δυνάμεων στη χώρα μας και στην εμπλοκή τους στα εσωτερικά μας, πριν από το 1821.

Μεταξύ άλλων, σε ρόλο καρτούν ο Βαρουφάκης παραδέχεται πως ήλπιζε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα στήριζε ένα “ελεγχόμενο Grexit” και αναλύει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να υπάρξει ανάπτυξη στην Ευρώπη. “Μόνο μέσα από τις νέες τεχνολογίες και το ανθρώπινο κεφάλαιο. Δυστυχώς κάνουμε το αντίθετο. Ρίχνουμε τους μισθούς, μειώνουμε τις επενδύσεις και τις χρηματοδοτήσεις στην καινοτομία και κάνουμε περικοπές στην εκπαίδευση. Αυτό γίνεται ακόμα και μέσα στη Γερμανία και είναι το μεγαλύτερο λάθος”.

 

Δείτε εδώ τα σκίτσα:

Πηγή:jacobinmag.com

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το όνομα του νέου κόμματος του Βαρουφάκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ