Ο Τόσκας παραδέχεται άβατο στα Εξάρχεια

«Υπάρχουν περιοχές στις οποίες υπάρχει μορφή άβατου και αποκλεισμού ανθρώπων. Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Υπάρχει πρόβλημα κίνησης μέσα στα Εξάρχεια του οποιουδήποτε έχει μια δημόσια θέση και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Αλλά υπάρχει και σε άλλες περιοχές» σημείωσε ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

Σχετικά με την επίθεση ξυλοδαρμού κατά του βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου ο κ Τόσκας σημείωσε ότι «το πιθανότερο είναι, όπως είπα και στον ίδιο, να τον παρακολουθούσαν και να ήταν οργανωμένη η επίθεση»

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει κανόνες αποκλεισμού χώρων και ιδεών» σημείωσε ο κ. Τόσκας.

«Η τυφλή βία μπορεί να αντιμετωπιστεί όχι μόνο  αστυνομική χρήση αλλά και πολιτικά. Ο συνδυασμός πολιτικής αντιμετώπισης και αστυνομικής δράσης είναι το μείγμα το οποίο θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε» σημείωσε ο κ. Τόσκας.

Ακούστε το ηχητικό:

Νωρίτερα, ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα βιαία περιστατικά σε βάρος πολιτικών και αστυνομικών στην περιοχή των Εξαρχείων.

Με τίτλο «Η ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή στα σύνορα του “κράτους” των Εξαρχείων» αναφέρουν πως «η περιοχή των Εξαρχείων τείνει με γοργούς ρυθμούς να επιστρέψει στο καθεστώς “άβατου” για αστυνομικούς και πολίτες που δεν κατέχουν ιδεολογικό διαβατήριο ταυτόσημο με εκείνους που θέλουν την περιοχή των Εξαρχείων “κράτος εν κράτη”».

Δημοσιεύουν επίσης έναν χάρτη στον οποίο επισημαίνονται με κόκκινο χρώμα τα όρια των Εξαρχείων με την ένδειξη «Εξαρχιστάν».  

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη σχετικά με τα κίνητρα των αγνώστων που του επιτέθηκαν χτες το βράδυ στα Εξάρχεια σημείωσε:

«Ήθελαν να κατοχυρωθεί στη λαϊκή συνείδηση ότι στα Εξάρχεια δεν θα μπαίνουν άνθρωποι που δεν θα παίρνουν διαβατήριο από αυτούς τους τραμπούκους.»

Εκτίμησε επίσης ότι «οι δέκα καταδρομείς κουκουλοφόροι που μου επιτέθηκαν, δεν ήταν ο κόσμος, δεν ήταν πολίτες που έχουν αντιρρήσεις με εμένα. Ήταν καταδρομική ομάδα, έδρασε βάσει σχεδίου».

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου:Η επίθεση έγινε βάσει σχεδίου

Μεϊμαράκης: Οι σώφρονες πρέπει να απομονώσουν τα ακραία φαινόμενα βίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ