Ο Τσίπρας στο hotspot της Χίου – ΦΩΤΟ

Την πορεία των εργασιών του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (hotspot) της Χίου θα διαπιστώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο νησί, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα. Στη συνεχεία, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Λέρο όπου, ομοίως, θα επιθεωρήσει την πορεία των εργασιών για το hotspot εκεί.

Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Χίο δημιουργείται στον χώρο των εγκαταστάσεων του πρώην εργοστασίου της ΒΙΑΛ και, όπως μεταδίδεται, έχουν ήδη τοποθετηθεί 20 οικίσκοι, ενώ θα στηθούν συνολικά 75, που στην πλήρη ανάπτυξή τους θα μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά 1.112 πρόσφυγες. Αντιστοίχως, το hotspot στην Λέρο αναπτύσσεται στην περιοχή του ψυχιατρείου, ενώ οι περίπου 900 πρόσφυγες, που βρίσκονται τώρα στο νησί, διαμένουν προς το παρόν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με μεγάλες σκηνές, στο λιμάνι.

Αμέσως μετά την επίσκεψή του στα νησιά, ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ