Χατζηδάκης: H κυβέρνηση είναι χαμένη στη μετάφραση

“Η κυβένηση είναι χαμένη στην μετάφραση” δήλωσε μέσω ανακοίνωσης του ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης με αφορμή την απάντηση που έλαβε σχετικά με πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»  από το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη: «Το πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον” που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο τόσο για τα νοικοκυριά όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο της χώρας έχει αφεθεί από την κυβέρνηση στην τύχη του. Αυτό προκύπτει εμμέσως πλην σαφώς από τις απαντήσεις που έλαβα από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΣΠΑ και το ΕΤΕΑΝ Α.Ε, στην σχετική ερώτησή μου.

Συγκεκριμένα:

 1.    Σύμφωνα με την απάντηση του ΕΤΕΑΝ «δεν υπάρχει η δυνατότητα νέων υπαγωγών στο πρόγραμμα δεδομένης της εξάντλησης των διαθέσιμων πόρων».

2.    Προκύπτει ότι το 2015 εντάχθηκαν συνολικά μόνο «517 ωφελούμενοι από απελευθέρωση προηγούμενων δεσμευμένων κονδυλίων», ενώ τα προηγούμενα 5 χρόνια είχαν συνολικά ενταχθεί 50.041.

3.    Είναι σε αναμονή 35.715 αιτήσεις για τις οποίες απαιτούνται συνολικά 358,45 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, από την απάντηση της Ειδικής Γραμματείας προκύπτει ότι το διαθέσιμο ποσό είναι μόνο 248 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΕΣΠΑ 2007-2013 διατέθηκαν 548,2 εκατ. ευρώ.

4.    Από την απάντηση της Ειδικής Γραμματείας προκύπτει ότι είναι σε εξέλιξη το μοντέλο αξιολόγησης του χρηματοδοτικού μέσου προκειμένου να προχωρήσει το πρόγραμμα, ωστόσο όπως επισημαίνεται στην απάντηση «λόγω των εξελίξεων στην οικονομία, η εν λόγω αξιολόγηση αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα να επικαιροποιηθεί»!!!

 

Τα συμπεράσματα είναι προφανή. Τα νοικοκυριά ενδιαφέρονται ιδιαίτερα γι’ αυτό το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, ο κατασκευαστικός κλάδος απαιτεί τη συνέχισή του, η κυβέρνηση όμως είναι χαμένη στη μετάφραση.»

 

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

86.703

ΥΠΑΓΩΓΕΣ

50.041

ΤΕΛ. ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ

44.490

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΕ

ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ

 

35.715

 

Διαβάστε επίσης:

Ερώτηση του Χατζηδάκη για το παγωμένο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον”

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ