Τσίπρας: Όπου υπάρχει ζήτημα εθνικής ευθύνης η διαφωνία είναι πολυτέλεια – ΒΙΝΤΕΟ

Με αναφορά στο Προσφυγικό και τα σενάρια εξόδου από τη Σένγκεν άρχισε την ομιλία του από τη βήμα της Βουλής, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά την συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.

«Με θλίψη και αγανάκτηση παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες για μια ακόμη φορά την προσπάθεια υπονόμευσης της χώρας. Αυτή τη φορά ανακαλύφθηκε η σίγουρη αποπομπή μας, έτσι έγραφαν σ’ όλους τους τόνους, όχι από την Ευρωζώνη αλλά από την Σένγκεν.» τόνισε ο κ. Τσίπρας.  

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για κινδυνολόγους και καταφέρθηκε κατά της Νέας Δημοκρατίας . «Δυστυχώς πρώτοι οι βουλευτές της ΝΔ αναπαρήγαγαν, αποδεχόμενοι τα πιο ακραία σενάρια, ότι η χώρα ορθώς εγκαλείται και ότι βγαίνει από το Σένγκεν».

«Εκεί που υπάρχει ύψιστο ζήτημα εθνικής ευθύνης, η διαφωνία είναι πολυτέλεια» τόνισε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στη ΝΔ.

Πρόσθεσε ότι: «κατανοώ ότι βρίσκεστε σε μία ατέρμονη εσωκομματική διαδικασία. Πείτε μας επιτέλους που και σε τι διαφωνείτε; Θέλετε ή όχι να εκπληρώσει η χώρα τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις ως προς τα κέντρα υποδοχής; Ή μήπως συντάσσεστε με ακραίες φωνές;».

Όπως είπε, ο κ. Τσίπρας δόθηκε οριστικό τέλος στα ακατανόητα σενάρια περί εξόδου από τη Συνθήκη Σένγκεν από τους υπουργούς Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι έδωσαν συγχαρητήρια στην Ελλάδα για τη διαχείριση του ζητήματος. 

Τόνισε επίσης «ο ελληνικός λαός δείχνει την αλληλεγγύη του όταν κάποιοι άλλοι στήνουν φράχτες».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Η αναφορά του Τσακαλώτου στο ποδόσφαιρο και τον… Αντώνη Πανούτσο – ΒΙΝΤΕΟ

Πλακιωτάκης: O κ. Τσίπρας αναπαύεται πάνω στο αλαζονικό του συννεφάκι – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ