Ο Μητσοτάκης για τη ΝΔ: Δεν έχουμε κάνει ειλικρινή αυτοκριτική – Ολόκληρη η συνέντευξη στον Real fm 97.8

Καλεσμένος στο στούντιο του Realfm 97,8 στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ήταν ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία για τα «κόκκινα δάνεια» και την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «εμείς είχαμε καταφέρει τουλάχιστον ως κυβέρνηση να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς» ενώ πρόσθεσε ότι: «Έχω την εντύπωση  ότι δεν θα είναι μια καλή ρύθμιση και δεν θα προστατεύει επαρκώς την πρώτη κατοικία, όπως όλοι είχαμε δεσμευτεί ότι πρέπει να γίνει».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι «θα είναι μία ασταθής κυβέρνηση» προσθέτοντας ότι «δεν έχει προοπτική, δεν έχει σχέδιο».

«Δεν νομίζω ότι με αυτή την κυβέρνηση υπάρχει ουσιαστική προοπτική να ξεφύγουμε από το μνημονιακό σπιράλ της ύφεσης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης, ανέφερε: «Εγώ δεν μπορώ να δω ουσιαστικό περιθώριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως τουλάχιστον αυτός εκφράζεται σήμερα πολιτικά, διότι υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλες διαφορές» είπε, και στη συνέχεια διερωτήθηκε:

«Πώς θα συνεργαστούμε εμείς με μία κυβέρνηση η οποία εξακολουθεί να καλύπτει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συνομιλούν ανοιχτά με τρομοκράτες;».

Σε ό,τι αφορά το κόμμα της ΝΔ, ο υποψήφιος πρόεδρος της παράταξης, επισήμανε ότι «είναι ένδειξη της παθογένειας της ΝΔ το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να οργανώσουμε μία συζήτηση δημόσια» συμπληρώνοντας: «Δεν έχουμε κάνει ειλικρινή αυτοκριτική (…) Ή θα το κάνουμε τώρα ή θα χάσουμε άλλη μία ευκαιρία».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε συγκεκριμένα: «Εγώ χαρακτηρίζω τη ΝΔ ως ένα μαγαζί γωνία χωρίς εμπόρευμα» ενώ σχολίασε τις υποψηφιότητες των τριών συνυποψηφίων του για την προεδρία στη ΝΔ, του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ