Μέτωπο κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάννη Πανούση

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Σε ανοιχτή σύγκρουση βρίσκονται πλέον κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, στον απόηχο των δηλώσεών του για απειλές που δέχεται κατά της ζωής του και της οικογένειάς του, αλλά και για τις σχέσεις πολιτικών στελεχών με την τρομοκρατία.

«Ο κ. Πανούσης θα πρέπει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του και να εξηγήσει γιατί επί επτά μήνες δεν ενημέρωσε ούτε τη Δικαιοσύνη ούτε την κυβέρνηση για όλα αυτά που σήμερα καταγγέλλει», σημειώνει σε μία οργίλη ανακοίνωση η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, αμφισβητώντας ανοιχτά τους «διαλόγους» που κυκλοφόρησαν χθες το βράδυ στα ΜΜΕ και «δείχνοντας» προς την πλευρά Πανούση για τη δημοσιοποίησή τους.

Η κυβέρνηση καλεί δια στόματος της κυβερνητικής εκπροσώπου μάλιστα, τον κ.Πανούση να εξηγήσει γιατί ως αρμόδιος υπουργός και πολιτικός προϊστάμενος τόσο της ΕΥΠ όσο και της Αντιτρομοκρατικής, δεν έδρασε άμεσα εφόσον εκτιμούσε ως σοβαρές και αξιόπιστες τις πληροφορίες στις οποίες αναφέρεται τώρα. Παραπέμπει, τέλος, στη Δικαιοσύνη, όπου και βρίσκεται πλέον η υπόθεση, για την διερεύνηση όλων των πτυχών της.

Για «ιστορίες αστυνομικής μυθοπλασίας» κατηγορεί τον Γιάννη Πανούση, από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας ότι ο πρώην υπουργός πήγε μόλις χθες στη Δικαιοσύνη για να καταθέσει και μάλιστα μετά από προτροπή της κυβέρνησης και αφού πριν «είχε προλάβει να δώσει συνέντευξη σε ουκ ολίγα ΜΜΕ», προσπαθώντας να εμπλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις ιστορίες.

«Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους ένας πρώην υπουργός δημοσιοποιεί εκ των υστέρων τόσο σοβαρές καταγγελίες», λένε στην Κουμουνδούρου, διαψεύδοντας κάθε κατηγορία για σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία.

«Οι κατηγορίες περί δήθεν διασύνδεσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία δεν είναι απλώς αστείες, αλλά χυδαίες και προσβλητικές και θα αντιμετωπιστούν ως τέτοιες», λένε στην Κουμουνδούρου.

Χαμηλούς τόνους κράτησε από την πλευρά του ο διάδοχος του Γιάννη Πανούση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη, υποστήριξε ότι δεν έχουν φτάσει συγκεκριμένα στοιχεία στα χέρια του, διακινδυνεύοντας μάλιστα την εκτίμηση ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του πρώην υπουργού.

«Εγώ δεν νομίζω ότι κινδυνεύει η ζωή του κ. Πανούση και δεν έχουμε τέτοια πληροφόρηση», είπε, σημειώνοντας ότι ο ίδιος συνομίλησε με τον προκάτοχό του και ενημερώθηκε από αυτόν για κάποιες εκδοχές, οι πληροφορίες για τις οποίες θα πρέπει να εξεταστούν.

Ο Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη άφησε αιχμές για το γεγονός ότι ο κ. Πανούσης δεν έκανε τίποτα για την υπόθεση όσο ήταν υπουργός, ούτε καν τον ενημέρωσε κατά το διάστημα που μεσολάβησε, υποστήριξε πάντως, ότι έπραξε ορθά που πήγε στη Δικαιοσύνη.

«Με βάση τα όσα διάβασα, δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω πού είναι ο ισχυρισμός για τα περιστατικά, η πολιτική εκτίμηση, η φωνή του εγκληματολόγου, ή πού είναι το μυθιστόρημα όπου γίνεται μία αναφορά», δήλωσε σε πιο οξείς τόνους ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, χαρακτηρίζοντας και εκείνος “ευτύχημα” το γεγονός ότι μετά από την προτροπή της κυβέρνησης ο κ.Πανούσης απευθύνθηκε στις δικαστικές αρχές, οι οποίες και θα διερευνήσουν το θέμα και το κατά πόσον προκύπτει ποινικό ενδιαφέρον.

Τη δική του «απάντηση» έδωσε ο Γιάννης Πανούσης μέσω Facebook χθες το απόγευμα, όταν σε ανάρτησή του, εμφάνιζε ως «μόνη ασπίδα» του την κοινωνία. «Το ’χω ξαναγράψει. Δεν διαθέτω ακόντιο ή βέλη, γιατί δεν σκοπεύω να επιτεθώ σε κανένα», σημείωσε ο πρώην υπουργός, καλώντας όμως να μην εκλαμβάνεται αυτή η «υπαρξιακή επιλογή» του ως αδυναμία ή ως γενική αμυντική στάση ζωής. «Υπάρχουν στιγμές και καταστάσεις που η αίσθηση του Χρέους σε δυναμώνει για να υπερβείς ανθρώπινα συναισθήματα φόβου και κινδύνων (προσωπικών και οικογενειακών). Αυτά βιώνω κι αυτά πράττω τώρα. Για σας, για μας, για όλους», σημείωσε ο πρώην υπουργός.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο Πάνος Λάμπρου του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει το Mega και τον Πανούση

Η Γεροβασίλη για τον Πανούση: Γιατί ως αρμόδιος υπουργός δεν έδρασε άμεσα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Πανούση: Χυδαίες και προσβλητικές κατηγορίες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ