• ΝΔ: Πελαγωμένη και σαστισμένη η κυβέρνηση μπροστά στις τραγωδίες

  3:37 μμ, Πέμπτη 29 Οκτ 2015 3:37 μμ, Πέμπτη 29 Οκτ 2015

  Σύσκεψη για το μεταναστευτικό μετά από τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο βόρειο Αιγαίο πραγματοποίησαν οι αρμόδιοι Τομεάρχες της ΝΔ, μετά από σχετική εντολή του προέδρου του κόμματος, Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

  Στη σύσκεψη μετείχαν ο Συντονιστής ΟΔΕ Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Κώστας Τασούλας, καθώς και οι Τομεάρχες, Γιάννης Κεφαλογιάννης (Εθνικής Άμυνας), Γιώργος Κουμουτσάκος (Εξωτερικών) και ο Δημήτρης Κυριαζίδης (Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη).

  «Το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα αποκτά πλέον ανεξέλεγκτα τραγικές διαστάσεις, πρώτα στη χώρα μας και μετά στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το επιβεβαιώνουν με τον πιο οδυνηρό τρόπο τα χθεσινά γεγονότα και η κλιμάκωση μιας ατέλειωτης ανθρώπινης τραγωδίας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη.

  «Μπροστά στις τραγωδίες, τους πνιγμούς και το μέγεθος της πρόκλησης, η κυβέρνηση είναι πελαγωμένη και σαστισμένη. Αδυνατεί στοιχειωδώς να διαχειριστεί σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό – διεθνές επίπεδο την τεράστια αυτή πρόκληση».

  «Θυμίζουμε την ιδεοληπτική απραξία των πρώτων μηνών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τις διακηρύξεις περί “ανοιχτών συνόρων” και τις κούφιες όσο και επιζήμιες για τη χώρα μας απειλές περί τιμωρητικής εκ μέρους μας(!) αποστολής μεταναστών και τζιχαντιστών στην Κεντρική Ευρώπη. Όταν οι εξελίξεις ανάγκασαν την κυβέρνηση να ασχοληθεί τα πράγματα ήταν ήδη εκτός ελέγχου» αναφέρεται.

  Επισημαίνεται ακόμα ότι «Την αρχική ιδεοληψία διαδέχτηκε δυστυχώς ο ερασιτεχνισμός και η ανικανότητα. Σε κορυφαίο μάλιστα επίπεδο: Στην τελευταία Σύνοδο Πρωθυπουργών στις Βρυξέλλες, είμαστε η μόνη χώρα που ανέλαβε βαριές δεσμεύσεις χωρίς αντίστοιχες δεσμεύσεις καμιάς άλλης χώρας.

  Ειδικά για την Τουρκία που είναι η κύρια δίοδος εισόδου προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη, ο Έλληνας Πρωθυπουργός απέτυχε να διασφαλίσει (αν το επιχείρησε ποτέ) τη συνεργασία της για δημιουργία κέντρων υποδοχής και υποβολής αιτήσεων ασύλου (hot spots), καθώς και την πλήρη εκ μέρους της εφαρμογή της υφιστάμενης συμφωνίας για επανεισδοχή.

  Τώρα που και η Ευρώπη συνειδητοποιεί το μέγεθος και την τραγικότητα του προβλήματος, τώρα πρέπει η κυβέρνηση να κερδίσει ευρωπαϊκές λύσεις και ανάληψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων της Τουρκίας.

  Το πρόβλημα αυτό θέλει λύση. Και όχι, κατά το συνήθειο του κ. Τσίπρα, μετάθεση ευθυνών. Ας δώσει λύση χωρίς να φορτώσει όλο το βάρος στην Ελλάδα. Δεν το αντέχει η χώρα. Και ας κάνει, έστω και τώρα, αρχή σήμερα αξιοποιώντας την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας».

  Διαβάστε επίσης:

  Τραγωδία δίχως τέλος - Ακόμα 4 νεκροί στο ναυάγιο του Μόλυβου - ΒΙΝΤΕΟ

  5.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν στον Πειραιά

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα