“Καρφί” από τον Παπαδημούλη: “Κόψτε τα πολλά κανάλια” όπως είπε ο Τσίπρας

Οι υπουργοί ας μην ανακοινώνουν προσωπικές σκέψεις πριν αυτές γίνουν κυβερνητική πολιτική, δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ζητώντας από τους υπουργούς να κάνουν πράξη την οδηγία του Αλέξη Τσίπρα και να μειώσουν τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις.

Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Alpha ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είπε μεταξύ άλλων: “Οι επόμενοι μήνες είναι δύσκολοι και ανηφορικοί και πρέπει η κυβέρνηση να κάνει όσα έχει πει μέσω των προγραμματικών της δηλώσεων, να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, να περάσουμε στη μείωση του χρέους και να αφήσουμε πίσω τα capital controls. Αν πετύχουμε, με συντονισμένο και σοβαρό τρόπο, τους στόχους που έχει θέσει ο πρωθυπουργός κι εγκρίθηκαν από τη Βουλή, τότε νομίζω ότι από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 μπορούμε να έχουμε επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας, που είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης”

“Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε το πειρατικό καθεστώς που επικρατεί στο τηλεοπτικό πεδίο και λειτουργεί σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος” τόνισε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε: “Για να τα πετύχουμε αυτά χρειάζεται προσοχή σε κάποια θέματα. Πρώτον, να υλοποιηθεί από τους υπουργούς διαρκώς αυτή η οδηγία του πρωθυπουργού «κόψτε τα πολλά κανάλια» και προσθέτω κιόλας ότι ανακοινώσεις σκέψεων των υπουργών, πριν αυτές γίνουν κυβερνητική πολιτική, δεν βοηθούν τον κυβερνητικό σχεδιασμό, αλλά προσθέτουν σύγχυση. Πιστεύω ότι στα θέματα αυτά ο καθένας, με πρώτο τον αρμόδιο υπουργό ή υφυπουργό πρέπει να εισφέρει εισηγήσεις και προτάσεις, αλλά προς την κυβέρνηση, κι αυτές να ανακοινώνονται όταν γίνονται συλλογική κυβερνητική απόφαση και σχέδιο”

Και αυτό το λέω, συνέχισε, ‘γιατί αυτές τις ημέρες συζητιέται το κυβερνητικό νομοσχέδιο για να γίνει μια ρύθμιση στο άναρχο τηλεοπτικό πεδίο, όπως ισχύει σε όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Και αντί επί του κυβερνητικού σχεδίου να γίνονται παρατηρήσεις για αλλαγές και προσθήκες σε έναν εποικοδομητικό διάλογο, προκειμένου να πληρώνουν οι καναλάρχες για τις δημόσιες συχνότητες, να υπάρχει αδειοδότηση και έλεγχος, δεοντολογία και διαφάνεια, αν ανοίξει κανείς τα περισσότερα τηλεοπτικά δελτία θα δει σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς, που δείχνει ότι γίνεται προπαγάνδα και προσπάθεια χειραγώγησης, καθώς κάποιοι θίγονται από την προσπάθεια να μπει τάξη σε αυτό”.

“Αυτή ακριβώς τη στιγμή, λοιπόν, πρέπει κάποιος να προσέχει ώστε να μη δίνει τροφή σε αυτή την καταστροφολογία την αντι-ΣΥΡΙΖΑ. Το σίγουρο είναι ότι τα πράγματα δεν πρόκειται να μείνουν ως έχουν. Γιατί αυτό που έχει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα ως θεσμικό πλαίσιο και κυρίαρχη πρακτική, μετά από 25 χρόνια κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ιδιωτικής τηλεόρασης, είναι ένα πειρατικό καθεστώς σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος”,  κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.

 

 Διαβάστε επίσης

“Επεισόδιο” Αμυρά – Γάκη στην Επιτροπή της Βουλής για τις τηλεοπτικές άδειες – ΒΙΝΤΕΟ

Αυγενάκης: Υπουργός-καναλάρχης ο Παππάς – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ