• Θεοδωράκης: Είμαστε ξεκάθαροι αλλά δεν είμαστε ασπρόμαυροι - ΒΙΝΤΕΟ

  8:50 μμ, Παρασκευή 16 Οκτ 2015 8:50 μμ, Παρασκευή 16 Οκτ 2015

  Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, λέγοντας πως το Ποτάμι θα υπερασπίζεται το αυτονόητο και "σε πείσμα όλων αυτών που επιμένουν να μας ζητάνε ξεκάθαρο ασπρόμαυρο στίγμα, λέμε: είμαστε ξεκάθαροι αλλά δεν είμαστε ασπρόμαυροι".

  "Σήμερα έληξε η παράταση που είχε δοθεί για την εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων που θα αντικαθιστούσαν το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Δεν τα βρήκατε τα ισοδύναμα. Και ξαναγυρνάνε κάποιοι υπουργοί στην ίδια δικαιολογία: «Οι ευρωπαίοι μας το επέβαλαν». Η εκπρόσωπος όμως του κ. Μοσκοβισί, στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε ομολογήσει ότι οι Βρυξέλλες δεν ζήτησαν ποτέ αυτόν τον φόρο. Η ελληνική κυβέρνηση ήθελε ΦΠΑ 23% επειδή τον θεωρούσε φόρο για τους πλούσιους. Αλλά για την κυβέρνησή σας πάντα κάποιος άλλος φταίει, πάντα κάποιος άλλος βολικός και αόριστος κακός σας αναγκάζει να κάνετε λάθη" τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

  "Θέλετε να κάνετε οικονομίες κύριοι της κυβέρνησης; Θέλετε πραγματικά να ελαφρύνετε τα βάρη των Μνημονίων; Ξεκινήστε από τον περίγυρό σας. Από τα ρετιρέ της εξουσίας. Αλλάξτε το κράτος. Καταργήστε ό,τι είναι βαρύ και άχρηστο, ό,τι δεν εξυπηρετεί τον πολίτη αλλά δίνει θαλπωρή στους κομματικούς παρατρεχάμενους. Λιγότερα υπουργεία. Λιγότερες Ειδικές και Γενικές Γραμματείες. Η Γαλλία, με εξαπλάσιο πληθυσμό από εμάς, έχει 15 γενικές γραμματείες και εμείς 78. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή και να αναρτήσει στη Διαύγεια τον πλήρη κατάλογο των αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων που απασχολούνται στα κόμματα και τους βουλευτές.

  Στην τελευταία καταγραφή τους τον Ιούνιο του 2014 ήταν 2.000. Σήμερα πόσοι είναι; Σας καλέσαμε και σας καλούμε να δεσμευτούμε όλα τα κόμματα ότι σε ένα χρόνο από τώρα οι μισοί από τους εκπαιδευτικούς που είναι αποσπασμένοι στα κόμματα και στους βουλευτές θα γυρίσουν στα σχολεία. Γιατί δεν αξιοποιείτε την κτηματική περιουσία του Δημοσίου; Εκατοντάδες δημόσια κτίρια φθείρονται και καταρρέουν. Και ο κρατικός προϋπολογισμός σπαταλά εκατομμύρια ευρώ σε ενοίκια. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος στεγάζεται σε 19 διαφορετικά κτίρια και δίνει για ενοίκια 2 εκατομμύρια. Το Υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει 24 εκατομμύρια για ενοίκια Ταυτόχρονα από τα 80.000 ακίνητα του Δημοσίου, 28.000 είναι καταπατημένα" συνέχισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

  Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην απόσυρση- μετά από πρόταση του Ποταμιού όπως είπε- της διάταξης που επέτρεπε την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων κατά τη διάρκεια των ελέγχων, λέγοντας πως αποδέχθηκε ότι η διάταξη όντως ευνοούσε τη φοροδιαφυγή και την διαφθορά.

  "Είδα όμως πριν από λίγο τους δημάρχους της Ανατολικής Αττικής. Καταγγέλλουν ότι με το άρθρο 13 και την απαλλαγή εταιρειών από την πληρωμή ανταποδοτικών τελών στους δήμους, εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα μεγάλων εταιρειών και συγκεκριμένοι εργολάβοι. Ποιων κ. Τσίπρα; Πού χαρίζετε δεκάδες εκατομμύρια;" σημείωσε.

  "Αντί να καθαρίσετε το σπίτι σας όλους αυτούς τους μήνες, Αντί να θωρακιστείτε απέναντι στη διαφθορά τρολάρατε και λασπολογούσατε το Ποτάμι. Υβρίζατε για να καλλιεργείτε τη ψευδαίσθηση στους οπαδούς σας ότι οι άλλοι είναι χειρότεροι. Φωνάζετε για να φοβηθούμε. Και τώρα πρέπει να δώσετε εξηγήσεις. Τι συμβαίνει με τις τεχνικές εταιρίες των υπουργών; Τι συμβαίνει με τα πόθεν έσχες των υπουργών; Γιατί τέτοια περιφρόνηση προς τις διαδικασίες; Να σας πω εγώ το γιατί" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης. "Γιατί έχετε μια αντίληψη καθεστώτος. «Ποιος θα μας ελέγξει; Από την ΕΥΠ μέχρι τους ελεγκτές της εφορίας είναι δικά μας παιδιά»".

  Στη συνέχεια ο κ.Θεοδωράκης απευθύνθηκε σε αυτούς που όπως ανέφερε, "συνεχίζουν να μιλάνε για μας χωρίς εμάς". "Οι Ευρωπαίοι μας θέλουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα συγκροτήματα Τύπου μας θέλουν με το ΠΑΣΟΚ. Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ μας θέλουν με τη ΝΔ. Το Ποτάμι όμως έχει άλλα πλάνα. Δεν μπήκαμε στην πολιτική για να γίνουμε δεκανίκι ούτε του ΠΑΣΟΚ, ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε τις λύσεις, έχουμε τα πρόσωπα. Και πιστεύουμε στην ωφέλιμη πολιτική. Το αποδείξαμε.

  Δεν φοβηθήκαμε να βοηθήσουμε την Κυβέρνηση και στη Βουλή και στις Βρυξέλλες και δε διστάσαμε την ίδια στιγμή, να χτυπήσουμε την Κυβέρνηση και συγκεκριμένους υπουργούς της, που με τις αποφάσεις τους, γύριζαν και γυρίζουν τη χώρα πολλά χρόνια πίσω. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Θα είμαστε κανονικοί και θα υπερασπιζόμαστε το αυτονόητο. Υπογράψαμε σήμερα μαζί με το ΠΑΣΟΚ πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία. Είχαμε ψηφίσει με το ΣΥΡΙΖΑ την ιθαγένεια – κόντρα στη ΝΔ. Έχουμε συμφωνήσει με το ΚΚΕ – έχουμε διαφωνήσει με το ΚΚΕ. Δεν δαιμονοποιούμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Απαιτήσαμε και απαιτούμε κάθε φορά συγκεκριμένες απαντήσεις. Δεν ηθικολογούμε και δε θεωρούμε ότι κατέχουμε το αλάθητο" υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

  "Δεν θα κάνουμε λοιπόν εύκολη αντιπολίτευση. Ούτε “όχι σε όλα”, ούτε ‘’ναι σε όλα’’. Και θα συνιστούσα και στους συναδέλφους της συμπολίτευσης να σκεφθούν ότι δεν πρέπει να καταλήξουν χειροκροτητές. Δεν λέω να ρίξουν την κυβέρνησή τους, αλλά δε θα ήταν κακό να διαφοροποιούνται σε επιμέρους θέματα. Οι μέρες είναι δύσκολες για τη χώρα μας. Είναι επιβεβλημένο να μη συμπεριφερόμαστε σαν κοπάδια, είτε προς τη μία κατεύθυνση είτε προς την άλλη. Δεν είναι όλα κόκκινες γραμμές. Να έχουμε τη γενναιότητα να κοιτάμε έξω από τις γραμμές των δικών μας στρατοπέδων" επισήμανε και κατέληξε: "Το Ποτάμι σε πείσμα όλων αυτών που επιμένουν να μας ζητάνε ξεκάθαρο ασπρόμαυρο στίγμα, λέει: είμαστε ξεκάθαροι αλλά δεν είμαστε ασπρόμαυροι".

  Δείτε το βίντεο:

  Διαβάστε επίσης

  Φουντώνει το "φλερτ" του Ποταμιού με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα