Μητσοτάκης: “Η κοινωνία αποφασίζει ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ”

«Επειδή έχω σκεφτεί προφανώς αυτή την απόφαση εδώ και πολύ καιρό, δεν είναι μια εύκολη απόφαση. Έχω πολύ ξεκάθαρη άποψη για το τι θέλω να κάνω σε περίπτωση που εκλεγώ πρόεδρος της ΝΔ» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην απόφαση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη να ανοίξει τις διαδικασίες για την εκλογή προέδρου της ΝΔ, αμέσως μετά τις εκλογές, ο βουλευτής του κόμματος, υπογράμμισε ότι: «Πολύ ορθά έκανε ο κ. Μεϊμαράκης και άνοιξε αμέσως τη διαδικασία (…) Όσο νωρίτερα επιλυθεί η εκκρεμότητα της ηγεσίας της ΝΔ, τόσο καλύτερα θα είναι για το κόμμα. Και μη γελιόμαστε, προφανώς και τα πρόσωπα παίζουν τον ρόλο τους και τα πρόσωπα δίνουν κι αυτά το δικό τους ξεχωριστό τόνο στη μορφή την οποία θα πάρει η ΝΔ από εδώ και στο εξής. Αλλιώς δεν θα κάναμε ψηφοφορία, θα κάναμε κλήρωση. Προφανώς η ΝΔ έχει τις αξίες της και τις σταθερές αρχές, τις οποίες υπηρετεί αλλά είναι απολύτως ξεκάθαρο σε εμένα ότι χρειάζεται ένα ουσιαστικό reboot για να μπορεί να προσαρμοστεί στη νέα εποχή».

Ο υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ, συνέχισε λέγοντας: «Ο κ. Μεϊμαράκης κατέβαλε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Νομίζω ότι ήταν τολμηρή η απόφασή του να αναλάβει την αρχηγία της ΝΔ όταν έφυγε ο Αντώνης Σαμαράς. Στηρίχθηκε από όλους, έκανε έναν καλό εκλογικό αγώνα και νομίζω ότι πρέπει να του είμαστε όλοι εξαιρετικά υπόχρεοι για την προσπάθεια την οποία κατέβαλε (…) Σίγουρα εγώ θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βαγγέλη τον Μεϊμαράκη για την προσπάθεια την οποία κατέβαλε και προφανώς έχει κάθε δικαίωμα και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και οποιοσδήποτε να είναι υποψήφιος» ξεκαθάρισε, σημειώνοντας ότι «η κοινωνία αποφασίζει ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ».

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε στη συνέχεια ότι: «Εγώ θέλω πραγματικά μια ΝΔ η οποία να μη χωρίζεται ούτε σε Μητσοτακικούς, ούτε σε Σαμαρικούς, ούτε σε Καραμανλικούς, ούτε σε Μεϊμαρακικούς. Θέλω μια ΝΔ η οποία να αποτελείται από Νεοδημοκράτες. Ως προς τα στελέχη δε, να προχωράει ο καθένας με βάση την αξία του και όχι με βάση την όποια πολιτική συγγένεια μπορεί να έχει με μια γνωστή πολιτική οικογένεια της ΝΔ. Θα μου πείτε: ‘Μπορείς τώρα εσύ να το κάνεις αυτό το πράγμα, ως εκπρόσωπος μιας πολιτικής οικογένειας;’ Ίσως να είμαι ο καλύτερος να το κάνει, ακριβώς επειδή το πιστεύω βαθιά. Κι επειδή εγώ από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην πολιτική είπα ότι το όνομα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα αλλά θέλω να αγωνίζομαι ώστε να έχουν ίσες ευκαιρίες και αυτοί που δεν είχαν το πλεονέκτημα του ονόματος. Ξέρετε πολύ καλά ότι στη συνέχεια, ένα βαρύ όνομα μπορεί να είναι και μειονέκτημα, δεν είναι μόνο πλεονέκτημα…».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ