«Απτόητη» η Ζωή Κωνσταντοπούλου…

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

 

«Απτόητη» εμφανίζεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου από την πλήρη πολιτική απομόνωσή της και εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τη Βουλή, προκειμένου να εξυπηρετήσει πολιτικές και προσωπικές της επιδιώξεις και φιλοδοξίες-στο όνομα, μάλιστα, της θεσμικής λειτουργίας της Δημοκρατίας!

Χαρακτηριστικό είναι πως χθες και προχθές συγκάλεσε τη Διάσκεψη των Προέδρων, αλλά δεν σημειώθηκε απαρτία, αφού όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου αρνήθηκαν να παραβρεθούν (κατηγορώντας την για μεθοδεύσεις), πλην των βουλευτών της Λαϊκής Ενότητας, με την οποία όμως, όπως συγκλίνουν όλες οι πληροφορίες, η Πρόεδρος της Βουλής θα συμπορευτεί εκλογικά.

Παρότι όμως δεν υπήρχε απαρτία, η Ζωή Κωνσταντοπούλου χρησιμοποίησε και τις δυο ημέρες τους βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας ως…ντεκόρ και πραγματοποίησε πολύωρες ομιλίες, οι οποίες μάλιστα καθ’ υπέρβαση οποιασδήποτε δεοντολογίας μεταδόθηκαν απευθείας από το Κανάλι της Βουλής. Το οποίο Κανάλι της Βουλής, χρησιμοποιείται πλέον ως προσωπικό φέουδο της Προέδρου, είναι δε χαρακτηριστικό πως μετέδωσε την συνέντευξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη για την ίδρυση της Λαϊκής Ενότητας!

Η επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επίσης προκάλεσε την αντίδραση του συνόλου των συνταγματολόγων που τοποθετήθηκαν στο πρόβλημα, ενώ προκάλεσε και την οξύτατη απάντηση του ιδίου του Προκόπη Παυλόπουλου.

Όπως όλα δείχνουν η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει αποφασίσει να εμπλέξει τη Βουλή στην προεκλογική αντιπαράθεση, επιμένοντας, μεταξύ άλλων, στη λειτουργία της Ολομέλειας, παρότι η κυβέρνηση έχει ουσιαστικά παραιτηθεί και δεν υπάρχει νομοθετικό έργο. 

Έτσι η Πρόεδρος της Βουλής:

– Καλεί την Τρίτη το απόγευμα την Ολομέλεια προκειμένου να συζητήσει για τις γερμανικές επανορθώσεις και

– Την Τετάρτη για να συζητήσει το θέμα του χρέους.

– Σήμερα και αύριο καλεί την Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας. Αύριο, μάλιστα, καλεί να προσέλθει τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση Siemens, τονίζοντας μάλιστα πως η παρουσία του είναι υποχρεωτική, αφού η Επιτροπή έχει ανακριτικό χαρακτήρα.

Ο κίνδυνος περαιτέρω ευτελισμού του Κοινοβουλίου είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός…

Η απάντηση του Γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Αργά το βράδυ χθες ο Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς εξέδωσε την εξής ανακοίνωση μ’ αφορμή τη Διάσκεψη των Προέδρων:

«Η διάσκεψη προέδρων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Αυγούστου, με μονοκομματική σύνθεση – συμμετείχε μόνο η Λαϊκή Ενότητα – αγνοεί επιδεικτικά την πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από το ότι η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο. Ο ορισμός ολομελειών και επιτροπών με συγκεκριμένη θεματολογία εξυπηρετεί προφανείς σκοπιμότητες. Όμως είναι να απορεί κανείς γιατί η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία ορισμένους τους ενοχλεί τόσο πολύ και κάνουν ότι μπορούν για να την καθυστερήσουν ή για να δημιουργήσουν εντυπώσεις παλαιοκομματικής κοπής».

Πηγή: real.gr

Δείτε επίσης

Κωνσταντοπούλου: Δεν θα κλείσει η Βουλή χωρίς να κληθεί ξανά ο Στουρνάρας – ΒΙΝΤΕΟ

Η απάντηση της Κωνσταντοπούλου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ