Ο Βαρουφάκης στην Zeit: Το σχέδιο του δόκτορα Σόιμπλε για την Ευρώπη

Εκτενές άρθρο του Γιάνη Βαρουφάκη, στο οποίο ο πρώην υπουργός Οικονομικών εξηγεί «το σχέδιο του δόκτορα Σόιμπλε για την Ευρώπη», φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα Die Zeit.

«Πέντε μήνες διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης μας οδήγησαν σε αδιέξοδο επειδή το ήθελε ο δόκτωρ Σόιμπλε», επισημαίνει ο Γ. Βαρουφάκης, υπογραμμίζοντας ότι όταν τον Φεβρουάριο συμμετείχε για πρώτη φορά σε Eurogroup, είχε σχηματιστεί ήδη μια ομάδα γύρω από τον κ. Σόιμπλε η οποία είχε στόχο να αποτρέψει κάθε προσπάθεια συμφωνίας μεταξύ των δυο πλευρών.

«Πέντε μήνες εντατικών διαπραγματεύσεων (…) ήταν καταδικασμένες να οδηγήσουν σε αδιέξοδο και να προετοιμάσουν το έδαφος για αυτό που ο δόκτωρ Σόιμπλε θεωρούσε ‘ενδεδειγμένο’ ήδη πριν εκλεγεί η κυβέρνησή μας, να ωθήσει δηλαδή την Ελλάδα εκτός ευρώ προκειμένου να πειθαρχήσουν οι χώρες που εναντιώνονται στο ειδικό σχέδιό του για την ανασύνταξη της ευρωζώνης».

Δεν πρόκειται για θεωρία την οποία έβγαλα από το μυαλό μου, τονίζει εμφατικά ο Γ. Βαρουφάκης: «Από πού γνωρίζω ότι το Grexit αποτελεί σημαντικό στοιχείo των σχεδίων Σόιμπλε για την Ευρώπη; Γιατί μου το είπε ο ίδιος!».

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης:

Σόιμπλε: Η καλύτερη λύση ένα προσωρινό Grexit

“Πυρά” Στίγκλιτς κατά Βερολίνου για την Ελλάδα

Φάιμαν: Εντελώς λάθος η άποψη του Σόιμπλε

Le Monde: «Τιμωρητικό, ασταθές και ριψοκίνδυνο» το ελληνικό πρόγραμμα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ