Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αρχή μιας νέας εποχής για την Ευρώπη – ΒΙΝΤΕΟ

Το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της Ελλάδας είναι η αρχή μιας νέας εποχής για την Ευρώπη δήλωσε στον Πολ Μέισον στο Channel 4 η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Είναι η στιγμή της δημοκρατίας», είπε.  «Είναι η στιγμή όπου οι άνθρωποι παίρνουν την τύχη τους και τη ζωή τους στα χέρια τους. Συμπλήρωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι «ενωμένη» με «κανένα από τα κράτη να θεωρείται ανεπιθύμητο».

Οι Έλληνες ψήφισαν με διαφορά 61,3% έναντι 38,7% κατά των όρων διάσωσης που θα έχουν εξασφαλίσει τα κεφάλαια για τη χώρα πλήττεται από την κρίση.

Παρά τη νίκη, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε την παραίτησή του σημειώνοντας ότι κάποιοι από τους συμμετέχοντες στο Eurogroup είχαν καταστήσει σαφές ότι θα προτιμούσα αν ήταν «απών» από μελλοντικές διαπραγματεύσεις.

Οι δυο ηγέτες των μεγαλύτερων χωρών της ευρωζώνης, ο Γάλλος πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχουν συνάντηση στο Παρίσι, πριν από τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες την Τρίτη.

Στο Λονδίνο, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση με τον υπ. Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν  και τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ και άλλους ανώτερους αξιωματούχους για να αξιολογήσουν το αντίκτυπο στη Βρετανία.

Δείτε το βίντεο

 

Δείτε επίσης:

Κωνσταντοπούλου: Ο ελληνικός λαός έδωσε ένα ηχηρό όχι –ΒΙΝΤΕΟ

Νουαγιέ (ΕΚΤ): To χρέος στο ευρωσύστημα δεν αναδιαρθρώνεται

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ