Κατρούγκαλος: Μια δίκαιη συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή

«Οποιαδήποτε δίκαιη συμφωνία, με την έννοια πως θα είναι ένας βιώσιμος συμβιβασμός, θα περάσει από το Κοινοβούλιο» εκτίμησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο RTE της Ιρλανδίας. Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι ο Πρωθυπουργός «δεν θα υπογράψει τίποτε λιγότερο από ένα δίκαιο συμβιβασμό».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι η συμφωνία «περιλαμβάνει μέτρα που δεν μπορεί να θεωρηθούν πως είναι ενάντια στη λιτότητα», προσθέτοντας ότι «τα μέτρα αυτά είναι το αποτέλεσμα της πίεσης που μας ασκήθηκε από τους εταίρους μας».

«Αυτό που ζητάμε από μια συμφωνία είναι να μας δώσει τον απαραίτητο πολιτικό χώρο και χρόνο, προκειμένου ακριβώς να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές λιτότητας που δημιούργησαν έναν φαύλο κύκλο πορείας θανάτου για την ελληνική οικονομία. Είμαι πεπεισμένος πως μπορεί να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες αυτές, ιδίως εάν η συμφωνία περιλαμβάνει, όπως επιδιώκουμε, κάποια μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και έτσι να επιστρέψει η ελληνική οικονομία στην ανάπτυξη» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Κατρούγκαλος: Θέλουμε τίμια συμφωνία

Κατρούγκαλος: Μένει το πιο επίπονο κομμάτι του μαραθωνίου

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ