Ασημακοπούλου: Περνάμε σε αχαρτογράφητα νερά…

«Νομίζω ότι περνάμε σε αχαρτογράφητα νερά, χωρίς να ξέρουμε ποιες θα είναι οι συνέπειες από μία πιθανολογούμενη αθέτηση των υποχρεώσεων της χώρας απέναντι στο ΔΝΤ και ενδεχομένως στην ΕΚΤ» τόνισε μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, η ίδια απάντησε:

«Παρά την αισιοδοξολογία που ακούμε από την κυβέρνηση και από τον κ. Τσίπρα ότι ‘να, τώρα έρχεται η συμφωνία, στο Eurogroup, με τη Μέρκελ στους G7 την Κυριακή, τη Δευτέρα…’ από τα οποία αντιλαμβάνομαι αυτή τη στιγμή ότι βρισκόμαστε ουσιαστικά σε μία επίσημη διακοπή των διαπραγματεύσεων και μπροστά μας υπάρχουν συγκεκριμένα ορόσημα, του Eurogroup σε δύο ημέρες και το τέλος του μήνα βέβαια, το οποίο συμπίπτει με το τέλος της παράτασης, που υπενθυμίζω ότι ήταν επιλογή της σημερινής κυβέρνησης με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Από εκεί και πέρα νομίζω ότι περνάμε σε αχαρτογράφητα νερά, χωρίς να ξέρουμε ποιες θα είναι οι συνέπειες από μία πιθανολογούμενη αθέτηση των υποχρεώσεων της χώρας απέναντι στο ΔΝΤ και ενδεχομένως στην ΕΚΤ –γιατί δεν φαίνεται να έχουμε τα χρήματα για το ομόλογο που είναι σε έναν μήνα από σήμερα. Και επίσης, με μία αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά της ΕΚΤ και στην παροχή στήριξης στις τράπεζές μας μέσω του ELA. Οπότε αυτό δεν είναι μία αισιόδοξη εικόνα, σύμφωνα με την εκτίμησή μου».

Η κ. Ασημακοπούλου, σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη, σημείωσε:

«Χθες ο υπουργός Οικονομικών μας είπε ότι είναι μια πολύ ωραία μέρα για τη χώρα. Δεν νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση ‘πολύ ωραίας μέρας’ για τη χώρα όταν η αγορά είναι νεκρή, όταν έχουμε γυρίσει στην ύφεση…».

Η βουλευτής της ΝΔ, πρόσθεσε ότι: «Ο κ. Σαμαράς έχει επαναλάβει ανοιχτά την έκκληση που κάνει –έστω και αυτή την ύστατη στιγμή- να υπάρξει μια εθνική συνεννόηση».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ