Καραγκούνης: Η ΝΔ δεν θα διακινδυνεύσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

«Είμαστε μπροστά στο να υπογράψουμε ένα καινούργιο μνημόνιο. Περί αυτού πρόκειται» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη «στον ενικό».

Ερωτηθείς σχετικά με την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης ο Κώστας Καραγκούνης απάντησε: «Κάτι πολύ συγκεκριμένο δεν το έχουμε. Ακούμε διάφορα πράγματα. Άκουσα με πολύ ενδιαφέρον τη συνέντευξη του κ. Βαρουφάκη που αναφέρθηκε στον ΦΠΑ. Θα πρέπει να δούμε ολοκληρωμένα τι αφορά. Βεβαίως ακούω και άλλες προτάσεις, για έκτακτες εισφορές για εισοδήματα πάνω από 30 χιλιάδες ευρώ και όλα αυτά. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι δεν έχουμε μία τελική συμφωνία να δούμε τι γίνεται ακριβώς».

Και συνέχισε λέγοντας: «Το μόνο σίγουρο είναι, επειδή το άκουσα και χθες, ότι σε πρώτη φάση θα χρειαστούμε 5 δισ. ευρώ μέτρα, ίσως και παραπάνω, σίγουρα δεν θα είναι 980 εκατ. ευρώ, αλλά είναι η πρώτη φάση. Διότι αυτό που σίγουρα θα χρειαστεί η χώρα τα επόμενα 2-3 χρόνια είναι ένα συνολικό πακέτο 30-40 δισ. ευρώ. Τι λέμε λοιπόν; Μετά από 4 μήνες μη διαπραγμάτευσης, το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή, είμαστε μπροστά στο να υπογράψουμε ένα καινούργιο μνημόνιο. Περί αυτού πρόκειται. Τώρα διαπραγματευόμαστε ποιοι θα είναι οι όροι του μνημονίου».

Ο κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε και στη στάση που θα τηρήσει η ΝΔ στο θέμα της συμφωνίας, όποτε αυτή έρθει στη Βουλή, αλλά και στις δηλώσεις στελεχών του κόμματος που φαίνεται να τοποθετούνται θετικά στο ενδεχόμενο να ψηφίσει η αξιωματική αντιπολίτευση τη συμφωνία.

«Η προμετωπίδα είναι η εξής: Η ΝΔ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Αυτό είναι σαφές. Εκεί νομίζω συμφωνούμε όλοι. Τώρα, ποια είναι η κριτική ας το πούμε που γίνεται στην αντιπολίτευση; Ότι δεν συναινούμε σε μία συμφωνία, χωρίς ακόμα να έχουμε δει ποια θα είναι αυτή η συμφωνία. Δηλαδή αυτό που μας λένε είναι να αναλάβουμε με οποιοδήποτε κόστος, με οποιοδήποτε μέτρο την ευθύνη της ψήφισης μίας συμφωνίας, όχι βεβαίως την εφαρμογή της, την ψήφισή της. Τι είπε ο πρόεδρος της ΝΔ χθες και την Κυριακή; Ότι δίνουμε το χέρι της συνεννόησης, είμαστε εδώ για να συνεννοηθούμε, για να βοηθήσουμε την κυβέρνηση, αλλά με έναν όρο με αλλαγής πολιτικής», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και συμπλήρωσε: «Συμφωνία ναι, συνεννόηση ναι, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, το λέμε σε όλους τους τόνους, αλλά με αλλαγή πολιτικής».

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Σακελλαρίδης: Ευελπιστούμε να φτάσουμε σε συμφωνία μέχρι το τέλος Μαΐου

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ