Γιακουμάτος: Η λαϊκή δεξιά δεν υπάρχει πια

 “Η «λαϊκή δεξιά»-όπως την ξέραμε- δεν υπάρχει πια. Όχι γιατί απέτυχε ως ιδεολογικό ρεύμα, ούτε γιατί οι αρχές και τα οράματά της ξεπεράστηκαν, ούτε γιατί απέτυχαν οι εφαρμοσμένες πολιτικές της. Αλλά γιατί κακοποιήθηκε, γιατί ασέλγησαν πάνω της   οι άθλιοι λαϊκιστές και οι επαγγελματίες της παραπληροφόρησης”, δήλωσε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

 

Διαβάστε αναλυτικά την ομιλία

“Κύριε Πρόεδρε

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Ο Εθνάρχης και Γενάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, είχε πει στο συνέδριο της Χαλκιδικής

«Τα κόμματα για να εκπληρώσουν την αποστολή τους πρέπει:

1)            Να έχουν σαφή ιδεολογία και σταθερό προσανατολισμό

2)            Να κατέχονται από υψηλό αίσθημα ευθύνης

3)            Να είναι δημοκρατικά οργανωμένα»

Αλήθεια πόσο επίκαιρο είναι σήμερα;

Ειδικότερα αυτή τη δύσκολη στιγμή για το λαό μας για τη πατρίδα και το έθνος μας.

Πρώτον

Χρειαζόμαστε να έχουμε σαφή και σταθερή  ιδεολογία, χωρίς αποκλίσεις, χωρίς στρεβλώσεις. Αυτός είναι ο πυρήνας της ιδεολογίας μας, ο «Ριζοσπαστικός Φιλελευθερισμός», που με τα χρόνια και τη μετεξέλιξη της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης οριοθετήθηκε και προσδιορίστηκε από το Κώστα Καραμανλή ως Μεσαίος Χώρος, που καλύπτει τις παρυφές της δεξιάς και του παραδοσιακού φιλελευθερισμού μέχρι και τις παρυφές της Αριστεράς και του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού.

Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη που η λαϊκή δεξιά όπως τη ξέραμε δεν υπάρχει πια γιατί κακοποιήθηκε, γιατί ασέλγησαν πάνω της άθλιοι λαϊκιστές και επαγγελματίες της παραπληροφόρησης, λασπολόγοι και νεκροθάφτες κατάφεραν να απαξιώσουν πρόσωπα και ιδέες κολλώντας τους τη «ρετσινιά» του γραφικού είτε του αρτηριοσκληρωτικού είτε του φανατικού παλιομοδίτικου. Αυτή η λαϊκή δεξιά πέθανε.

Ζήτω η μεγάλη Κοινωνική Κεντροδεξιά. Η Κοινωνική Κεντροδεξιά είναι η αριστερή πτέρυγα της δεξιάς και όχι το δεξιό της άκρο. Η Κοινωνική Κεντροδεξιά αποτέλεσε τη φυσική ιδεολογική κοίτη της παράταξης, δηλαδή τη συνέχεια του Ριζοσπαστικού Φιλελευθερισμού και του Μεσαίου Χώρου.

Έτσι πρέπει να βαδίσουμε, σταθερά, χωρίς αποκλίσεις, με σαφή ιδεολογία στο δρόμο που χάραξε το πρώτο ιδρυτικό μας συνέδριο.

Δεύτερον

Είπε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής να κατεχόμαστε από υψηλό αίσθημα ευθύνης. Δεν θέλω να μιλήσω για ανευθυνότητα, για αμέλειες, για προσωπικές στρατηγικές εις βάρος της παράταξης, ειδικότερα από στελέχη που διατέλεσαν μεγαλοσχήμονες υπουργοί σε ψηλά πόστα γιατί αντιλαμβάνομαι ότι η χώρα βρίσκεται σε σταυροδρόμι θανάτου. Αυτή η παράταξη μας χρειάζεται όλες και όλους και δεν είναι η ώρα για προσωπικές έριδες, κομματικές αντεγκλήσεις και εσωστρέφεια.

Όμως δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι κάποιοι που εννοήθηκαν σκανδαλωδώς κατά τα δυόμιση χρόνια της κυβέρνησης Σαμαρά, και προεκλογικά σε μερικά έντυπα, μπορεί άδικα, δε λέω να μοστράρουν τη φάτσα τους για δελφίνους. Αυτό με ενοχλεί. 

Ας ακούσουμε λοιπόν τη φωνή του ιδρυτή μας και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή ας έχουμε υψηλό αίσθημα ευθύνης γιατί είμαστε η Αξιωματική αντιπολίτευση, η ελπίδα του λαού όταν η Κυβέρνηση και σύντομα πιστεύω, οδηγήσει τη χώρας στη καταστροφή

Εδώ θα σας θυμίσω ότι ο Γιώργος Παπανδρεου πήρε το 2009 44% και χρειάστηκαν 4,5 χρόνια για να πάει στο 2%. Γι αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι, πανέτοιμοι για να παίξουμε πάλι τον ιστορικό μας ρόλο

Τρίτον

Χρειάζεται εσωκομματική δημοκρατία. Γιατί μόνο τα δημοκρατικά οργανωμένα κόμματα έχουν μέλλον. Για να ξαναγίνουμε πλειοψηφικό ρεύμα και να επιστρέψουμε ξανά στο λαό μας. Για να του δώσουμε ξανά όραμα και ελπίδα. Καταθέτω σήμερα 3 προτάσεις.

Α) Εθνική Συνδιάσκεψη που θα οριστεί για μετά το Πάσχα

Β) Επανασύσταση του Πολιτικού Συμβουλίου.

    15μελες όργανο εκλεγμένο με μονοσταυρία από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, που να αποτελείται από 10 εκλεγμένους βουλευτές και 5 θεσμικούς παράγοντες

Γ) Σύσταση Επιτροπής από 3 εκλεγμένους Κοινοβουλευτικούς και 3 τεχνοκράτες που θα ορίσουμε αξιοκρατικά, για αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος το πόρισμα των οποίων θα αποτελέσει αντικείμενο ειδικής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Τελειώνοντας θα πρέπει ο καθένα από εμάς να κάνει τίμια και ειλικρινή αυτοκριτική βάζοντας τον εαυτό του στον καθρέφτη, να δει τα δικά του λάθη και μετά να αξιολογήσει τους άλλους. Δεν θέλω να ξύσω πληγές, δεν είναι κατάλληλη ημέρα να απαριθμήσω λάθη, Αλλά σας λέω ένα. Ποιος από εμάς, ειδικά από αυτούς που βγαίνουν στην τηλεόραση και έχουν μεγάλη αναγνωρισιμότητα, δήλωσε και δηλώνει ότι είναι υπερήφανος για το έργο της ΝΔ τα δυόμιση τελευταία χρόνια.

Εγώ είμαι υπερήφανος για το έργο της Κυβέρνησης Σαμαρά. Ενδεικτικά αναφέρω:

Κρατήσαμε όρθια τη Χώρα όταν τη παραλάβαμε σε άθλιες οικονομικές συνθήκες

Ισοσκελίσαμε το 2013 όπως και το 2014 και σταματήσαμε να χρεώνουμε τη χώρα 25 δις κάθε χρόνο. Και όχι μόνο ισοσκελίσαμε αλλά είχαμε και πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο το μετατρέψαμε σε κοινωνικό μέρισμα, όταν σήμερα ψάχνουν να βρουν 1,5 δις για να πληρώσουν το ΔΝΤ.

Αλήθεια εμείς δεν κάναμε τις 100 δόσεις με μονομερή απόφαση;

Αλήθεια εμείς δεν δώσαμε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε 13 δήμους το 2014 και σε όλη την Ελλάδα το 2015 με προϋπολογισμένο 1 δις, όταν η 13η σύνταξη που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει 486 εκ.;

Αλήθεια εμείς δεν πήγαμε το πετρέλαιο θέρμανσης 64 λεπτά στο κοινωνικό τιμολόγιο και 95 λεπτά στο εμπόριο; Με 30% μείωση στον ειδικό φόρο πετρελαίου;

Αλήθεια 30% δεν μειώσαμε την εισφορά Αλληλεγγύης;

Αλήθεια εμείς δεν δώσαμε δωρεάν ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη στους ανασφάλιστους;

Και όλα αυτά και άλλα πολλά που δεν ακούστηκαν, που δυστυχώς δεν ειπώθηκαν και επιτρέψαμε στη θωλοκουλτούρα και στη παραπληροφόρηση του ΣΥΡΙΖΑ να ξεγελάσει τον λαό και ν υφαρπάξει την ψήφο του. Αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Και πολύ σύντομα θα μας αναζητήσουν και θα αντιληφθούν την πραγματικότητα. Πιστεύω απόλυτα ότι η ΝΔ ως σύγχρονη δημοκρατική ευρωπαϊκή δύναμη θα κληθεί σύντομα να δώσει λύσεις στα αδιέξοδα που θα οδηγήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα”.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Βουλγαράκης: Ο Σαμαράς είναι ο καλύτερος πελάτης του Τσίπρα….

Κικίλιας: “Αρχηγό έχουμε…”

Σαμαράς: Όποιος θέλει να θέσει θέμα προέδρου να το πει τώρα…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ