Βενιζέλος: H γραμμή της κυβέρνησης είναι υποχώρηση φωνάζοντας επίθεση – ΒΙΝΤΕΟ

«H γραμμή της κυβέρνησης είναι υποχώρηση φωνάζοντας επίθεση », ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη βουλή.

«Οι προγραμματικές δηλώσεις ενθουσίασαν πολλούς και το βρίσκω απόλυτα λογικό. Έχουμε νέα κυβέρνηση, με νέα πρόσωπα και ακούσαμε έναν έντονα συναισθηματικό λόγο που ανέδειξε τη σύγκρουση με τους έξω και εκφράστηκε και στο όνομα της εθνικής υπερηφάνειας», τόνισε και συμπλήρωσε:

«Πίσω από αυτό όμως φαινόταν η σύγκρουση ανάμεσα στη μαχητική ρητορεία και τον φόβο του διαπραγματευτικού αδιεξόδου. Γι΄ αυτό υπήρξαν τόσες πολλές σιωπές και ακόμα περισσότερες αοριστίες στις προγραμματικές δηλώσεις».

«Δεν θέλω ο δημαγωγικός αυτοεγκλωβισμός του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησής του να μετατραπεί σε μία παγίδα για τη χώρα με ασύμμετρες αρνητικές περιπτώσεις. Άκουσα και χθες μια αυτάρεσκη προεκλογική πλατφόρμα και όχι μία υπεύθυνη ομιλία προς το έθνος που παρουσιάζει προβλήματα, συσχετισμού, προτάσεις, δυνατότητες. Είδα ένα αλαζονικό ύφος γιατί αλαζονικό είναι να πιστεύεις ότι η δημοκρατία άρχισε να λειτουργεί στην Ελλάδα με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «σχηματίσατε ετερόκλητη προκλητική κυβέρνηση εκτός του πλαισίου του ευρωπαϊκού πολιτισμού με τους Ανεξάρτητους Έλληνες» και συμπλήρωσε:

«Οι διαφορές σας θα έπρεπε κανονικά να είναι αγεφύρωτες, φαίνεται όμως ότι προέχει η εξουσία και γεφύρωσε τις διαφορές».

«Λέτε ότι επιλέξαμε τη λιτότητα; Μήπως οικειοθελώς; Το βρίσκω καταπληκτικά άνετο. Επιλέξαμε τη γρήγορη και επώδυνη δημοσιονομική προσαρμογή ενώ μήπως μπορούσαμε να διαλέξουμε τη μακροχρόνια και ήπια προσαρμογή χωρίς θυσίες; Μπορούσαμε και δεν το κάναμε; Έλεος. Πείτε την αλήθεια στο λαό. Οι θυσίες δεν επιβλήθηκαν και δεν έγιναν λόγω χρέους όπως λέτε, αλλά λόγω τεράστιου πρωτογενούς ελλείμματος», επεσήμανε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκφράζει «την παθογένεια της μεταπολίτευσης».

 Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «τεράστιο λάθος σε βάρος της ελληνικής οικονομίας» το πρόγραμμα – γέφυρα που ζητά η κυβέρνηση, «όχι», όπως είπε, «επειδή μπορεί να μην μας το δώσουν οι εταίροι , αλλά γιατί εμείς κακώς το ζητάμε».

 

 

Διαβάστε επίσης:

Γλέζος: Να γίνει ειδική συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την Ελλάδα

Οι καταγγελίες της Κωνσταντοπούλου – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ