Στρατούλης: Η άμυνά μας είναι ότι εμμένουμε στις θέσεις μας

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις προγραμματικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και την διαπραγμάτευση.

«Είδα με πολύ ικανοποίηση τις προγραμματικές δηλώσεις και για το ότι δεν θα ζητήσει η κυβέρνησή μας παράταση του μνημονίου. Αν ζητούσαμε παράταση θα έπρεπε να ξαναμπούμε σε συζήτηση για τα 19 προαπαιτούμενα, ενώ εμείς έχουμε πει ότι δεν υπάρχει για μας mail Χαρδούβελη, δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα, το μνημόνιο έχει τελειώσει, η τρόικα έχει τελειώσει. Μία συμφωνία γέφυρα μέχρι 1η Ιουνίου και μέχρι τότε να έχει συμφωνηθεί ένα άλλο πρόγραμμα για τη χώρα μας με βάση την ανάπτυξη και να έχει γίνει και η συζήτηση για το χρέος και οι διαπραγματεύσεις για το που μπορούμε να καταλήξουμε», σχολίασε αρχικά ο κ. Στρατούλης και συνέχισε:

«Έχω πλήρη εικόνα για τα οικονομικά των ταμείων. Με βάση τον προγραμματισμό αλλά και τη δημόσια χρηματοδότηση που προβλέπεται, οι συντάξεις είναι εγγυημένες μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Υπάρχουν διαβεβαιώσεις και η εικόνα μας λέει ότι δεν θα έχουμε τέτοιο πρόβλημα. Θα πάνε όλα καλά στο συγκεκριμένο ζήτημα».

«Θεωρώ ότι πάμε με τον σωστό τρόπο, χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω. Το ζήτημα είναι πως ξεκινάς. Η Γερμανική κυβέρνηση έριξαν όλες τις ομοβροντίες που είχαν τις προηγούμενες ημέρες. Εμάς η βασική μας άμυνα είναι ότι εμμένουμε στις θέσεις μας. Την Τετάρτη είναι η πρώτη σοβαρή κουβέντα. Αν κάναμε έστω και μία αναδίπλωση οι διαπραγματευτές μας θα το εκλάμβαναν ως αδυναμία και ως ευκαιρία να μας οδηγήσουν σε πλήρη υποχώρηση», πρόσθεσε.

«Θα πρέπει να κάνουν πίσω διότι διακυβεύονται θεμελιώδη συμφέροντα της Ευρωζώνης και της ίδιας της Γερμανίας. Εμείς ρήγμα, έχουμε δημιουργήσει. Έχουμε και τη στήριξη του ελληνικού λαού, ο οποίος μόνος του διαδηλώνει», είπε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ