“Γιούνκερ – Τσίπρας συμφώνησαν για περαιτέρω συζητήσεις”

Στη συνέχιση των συνομιλιών συμφώνησαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της Επιτροπής, αρμοδίου για θέματα Ενεργειακής Ένωσης, Μάρος Σέφκοβιτς.

Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον κ. Γιούνκερ, ο Μάρος Σέφκοβιτς παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με θέμα την ενέργεια στην ΕΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν το θέμα της Ελλάδας απασχόλησε τη σημερινή τακτική συνεδρίαση των Ευρωπαίων επιτρόπων.

Ο Σλοβάκος επίτροπος απάντησε ότι στο Κολέγιο των Επιτρόπων δεν συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ελλάδα, διότι την ίδια στιγμή βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Τόνισε, όμως, ότι ο κ. Γιούνκερ και ο κ. Τσίπρας συμφώνησαν ότι θα συνεχίσουν τις συζητήσεις τους, αλλά όχι μέσω των Μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφεραν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι η συνάντηση του κ. Γιούνκερ με τον Αλέξη Τσίπρα διήρκησε μία ώρα και συζητήθηκαν όλα τα θέματα που άπτονται της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα  με τις ίδιες πηγές ο κ. Γιούνκερ άκουσε με προσοχή τις απόψεις και τις θέσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού και στη συνέχεια οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι θα συνεχίσουν τις συζητήσεις τους, μακριά από τα ΜΜΕ.

Οι ίδιες πηγές αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι «οι συζητήσεις κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση». Επιπλέον, ανέφεραν ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ βρίσκεται σε μόνιμη επαφή με όλους τους παράγοντες που σχετίζονται με το ελληνικό ζήτημα, με στόχο να υπάρξει πιο ξεκάθαρη εικόνα ως τη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου.

Τέλος, οι ίδιες πηγές δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup πριν τις 12 Φεβρουαρίου, «εφόσον υπάρξουν τα απαραίτητα συστατικά», όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε επίσης:

Χέρι-χέρι Τσίπρας και Γιούνκερ – ΒΙΝΤΕΟ

Θερμή υποδοχή του Γιούνκερ στον Τσίπρα – ΦΩΤΟ

Η Μέρκελ δήλωσε ότι ανυπομονεί να γνωρίσει τον Τσίπρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ