Οι εκπρόσωποι Τύπου του Κινήματος του Παπανδρέου

Ελάχιστες είναι οι πληροφορίες γύρω από το κόμμα, την ίδρυση του οποίου θα ανακοινώσει αύριο το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου. Όλες προέρχονται από την ενημέρωση, που αφορούσε κυρίως διαδικαστικά θέματα και έδωσαν στους δημοσιογράφους ο Γιώργος Ελενόπουλος και ο Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος θα είναι ένας από τους δύο εκπροσώπους του νέου κόμματος. Ο άλλος εκπρόσωπος θα είναι ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος δεν παρέστη στην ενημέρωση καθώς ταλαιπωρείται από ίωση.

Τα στοιχεία που δόθηκαν επιφύλαξαν ορισμένες διαψεύσεις για δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών, αλλά και σημερινών. Μεταξύ αυτών όσα δημοσιεύτηκαν σχετικά με το όνομα και τα σύμβολα, την κατάθεση, σήμερα, στον ‘Αρειο Πάγο των απαιτούμενων εγγράφων και η ημερομηνία ανακοίνωσης της ίδρυσης του νέου κόμματος. Με αφορμή αυτές τις διαψεύσεις ο κ. Ελενόπουλος τόνισε ότι η ενημέρωση από το νέο κόμμα θα είναι πάντα επίσημη και δεν θα υπάρχουν διαρροές.

Τόνισε επίσης ότι εξ αρχής η απόφαση ήταν να γίνει η ανακοίνωση ίδρυσης του κόμματος στις 3 Ιανουαρίου, ενώ για το θέμα της κατάθεσης των εγγράφων στο Άρειο Πάγο, είπε ότι δεν ήταν στις προτεραιότητες, καθώς πρόκειται για διαδικαστικό και όχι πολιτικό ζήτημα.

Αύριο, είπε θα ανακοινωθεί η ίδρυση ενός Κινήματος και όχι ενός ακόμα κόμματος. Και σε επίρρωση αυτού τόνισε ότι η ιδρυτική διακήρυξη, το κείμενο των πολιτικών θέσεων και το καταστατικό, θα τεθούν αμέσως σε διαβούλευση, Αυτό βέβαια, θα γίνει μετά τις εκλογές και, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, από τις 26 Ιανουαρίου.

Επιπλέον, αμέσως μετά την ανακοίνωση της διακήρυξης, την οποία θα παρουσιάσει αύριο ο κ. Παπανδρέου, θα ξεκινήσει μια διαδικασία υπογραφής της από πολίτες σε όλη την Ελλάδα, όπου θα γίνονται εκδηλώσεις του νέου κόμματος, ή στα γραφεία των ομάδων αυτοοργάνωσης (όπου υπάρχουν) και οι οποίες, όπως αναφέρθηκε έχουν ήδη κάνει την παρουσία τους σε όλους τους νομούς της χώρας. Στο ζήτημα αυτό θα επιστρατευτούν και τα ηλεκτρονικά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να συγκεντρωθούν υπογραφές και διαδικτυακά.

Επίσης, όπως αναφέρθηκε, υπήρξε απρόσμενα μεγάλο ενδιαφέρον στην υποβολή υποψηφιοτήτων για τα ψηφοδέλτια του νέου κόμματος.

Ο κ. Παπανδρέου, στην αυριανή, ανοιχτή, εκδήλωση-παρουσίαση, θα αναφερθεί, κυρίως στην ιδεολογική ταυτότητα και τη φυσιογνωμία του νέου κόμματος. Αναμένεται ότι έτσι θα απαντήσει και σε αιτιάσεις ότι προβαίνει στην ίδρυση κόμματος για προσωπικούς λόγους.

Για διαδικαστικούς λόγους, προκειμένου, δηλαδή, να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο, ένα κείμενο-περίληψη της Διακήρυξης υπογράφηκε από 200 άτομα, ��α ονόματα των οποίων δεν θα ανακοινωθούν αφού θα συμπληρωθούν από τα ονόματα όσων άλλων υπογράψουν και θα θεωρούνται ιδρυτικά μέλη.

Σχετικά με το τι θα πράξουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία θα ενταχθούν στο νέο κόμμα, αναφέρθηκε ότι είναι στην ευχέρεια του καθενός να χειριστεί εκείνος ή εκείνη το θέμα αυτό το οποίο είναι προσωπικό. 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Καρύδης: Ο Παπανδρέου καταπάτησε την ιστορική παρακαταθήκη του Ανδρέα 

Παραιτούνται 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ